Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τραμπ: Είναι πιθανό να έχουμε μια «μεγάλη σύγκρουση» με τη Βόρεια Κορέα

Θα ήθελα να λύσουμε την κρίση διπλωματικά αλλά είναι δύσκολο, δηλώνει στο Reuters – Ελπίζω να είναι λογικός, η άποψη που εξέφρασε για τον Κιμ Γιονγκ ΟυνΝέες ανησυχίες για το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» στην κορεατική χερσόνησο
επανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει «μεγάλη διαμάχη» με τη Βόρεια Κορέα.
«Υπάρχει μια πιθανότητα να καταλήξουμε να έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος σε μια συνέντευξη για τις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του.
Ωστόσο δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι αυτό που ζητά είναι μια ειρηνική λύση στην κρίση αυτή επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει σε λήψη οικονομικών μέτρων χωρίς να αποσύριε το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης.
Όπως είπε «θα θέλαμε να λύσουμε το θέμα διπλωματικά αλλά είναι πολύ δύσκολο».
Στην ερώτηση αν θεωρεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν λογικό ο Τραμπ απάντησε ότι ο ίδιος λειτουργεί βάσει αυτής της παραδοχής υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πήρε στα χέρια του την εξουσία σε μικρή ηλικία.
«Είναι 27 ετών. Ο πατέρας του πεθαίνει και ο ίδιος αναλαμβάνει τα ηνία του καθεστώτος. Οπότε πείτε ό,τι θέλετε αλλά δεν είναι εύκολο ειδικά σε αυτή την ηλικία. Δεν του το πιστώνω απλά λέω ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα. Όσο για το αν είναι λογικός ή παράλογος, δεν έχω καμία επιλογή. Ελπίζω να είναι λογικός» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θέλει από τη Νότια Κορέα να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων για το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD το οποίο πρόσφατα εγκαταστάθηκε στην περιοχή.
Όπως είπε η Βόρεια Κορέα ήταν η μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση ενώ επαίνεσε τις προσπάθειες του Κινέζου προέδρου για τη βοήθεια που παρέχει για την επίλυση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα. «Πιστεύω ότι προσπαθεί πολύ. Δεν θέλει να δει αναταραχή και θάνατο. Είναι ένας καλός άνθρωπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις