Τρίτη 18 Απριλίου 2017

“ΟΧΙ Ερντογάν”! Η αντιπολίτευση ζητά ακύρωση δημοψηφίσματος και οι διαδηλώσεις φουντώνουν!

Η Τουρκία σε αναβρασμό και αποσταθεροποίηση. Οι διαδηλώσεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα υπέρ του ΟΧΙ συνεχίζονται.
Το να βγαίνει κάποιος στον δρόμο για να διαδηλώσει κατά του καθεστώτος Ερντογάν δεν είναι διόλου ασήμαντο. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες. Συνεπώς οι διαδηλώσεις έχουν μεγάλη σημασία.Μια απ΄ αυτές στο βίντεο.

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό κόμμα της Τουρκίας, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για να ζητήσει την ακύρωση του δημοψηφίσματος που ενισχύει περαιτέρω τις εξουσίες του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μπουλέντ Τετζάν κατέθεσε  την προσφυγή στο Συμβούλιο στις 14.30 τοπική και ώρα Ελλάδος.
Το CHP ζήτησε χθες την ακύρωση του δημοψηφίσματος, ανακοινώνοντας ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εάν κριθεί αναγκαίο, μετά την απόφαση που έλαβε την τελευταία στιγμή το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να επιτρέψει την αποδοχή ασφράγιστων ψηφοδελτίων.
Ο Γιλντιρίμ κλείνει τη συζήτηση περί νοθείας
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε  ότι οι καταγγελίες για νοθεία στο χθεσινό δημοψήφισμα είναι μια μάταιη απόπειρα να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμά του, λίγη ώρα αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ζητήσει την ακύρωσή του. «Η θέληση του λαού εκφράστηκε στην κάλπη και η συζήτησε έληξε», δήλωσε ο Γιλντιρίμ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). «Όλοι θα πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα, κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις