Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Σεργκέι Λαβρόφ: Ο κόσμος είναι στα πρόθυρα της καταστροφής!

Ο ΥΠ.ΕΞ., Σεργκέι Λαβρόφ, πιστεύει ότι η σημερινή κατάσταση στις διεθνείς σχέσεις
είναι πιο δύσκολη από ότι στην κορύφωση Ψυχρού Πολέμου.
«Βέβαια, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα τώρα…
Τότε υπήρχαν δύο αυτοκρατορίες: η Δύση και η Σοβιετική, και καθεμία από αυτές τροφοδοτούσε συγκρούσεις με τον αντίπαλο στην επικράτεια τρίτων χωρών, αλλά ποτέ μέσα στα σύνορά τους και ποτέ απ’ ευθείας. Ακόμη και η δημόσια ρητορική ήταν λιγότερο σκληρή, και τα δύο στρατόπεδα δεν πέρασαν τα όρια του επιτρεπόμενου. Σήμερα, δεν υπάρχουν πλέον κανόνες», ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Λάβροφ δήλωσε ότι αυτός και ο ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, οικοδόμησαν με επιτυχία τη σχέση τους μέχρι στιγμής. Σημείωσε ότι είχε «αν όχι φιλικές, σίγουρα καλές σχέσεις» με όλους τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι διπλωμάτες από διαφορετικές χώρες μπορούν να κάνουν σκληρές δηλώσεις, αλλά στη συνέχεια επικοινωνούν κανονικά αυτοπροσώπως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συμμετάσχει στην έκτη διάσκεψη της Μόσχας για τη διεθνή ασφάλεια, την οποία το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στις 26-27 Απριλίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της συμμαχίας, τον Τσέχο στρατηγό Πίτερ Πάβελ.
Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO, Rose Gotemuller, δήλωσε ότι η πρόσκληση απορρίφθηκε, επειδή η διάσκεψη ήταν διάσημη για την άδικη μεταχείριση των ξένων ομιλητών.
Η διάσκεψη των αρχηγών αμυντικών υπηρεσιών και εμπειρογνωμόνων στον τομέα της άμυνας οργανώνεται για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων για βασικά ζητήματα της παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας, την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την ανάπτυξη της συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις