Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Θάνατοι - μυστήριο στην Λιβερία. Εννέα άνθρωποι πέθαναν...

Εννέα άνθρωποι πέθαναν, μετά την παρουσία τους στην κηδεία θρησκευτικού ηγέτη. 

Σε συναγερμό τέθηκαν και πάλι οι υγειονομικές αρχές στη Λιβερία, 10 μήνες μετά το τέλος της διετούς επιδημίας του ιού Έμπολα. 


Αιτία για τον νέο συναγερμό ο θάνατος 8 ανθρώπων από μια ασθένεια-μυστήριο, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς έχει αποκλειστεί,  προς το παρόν, η επανεμφάνιση του θανατηφόρου Έμπολα. 

«Φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία ενός θρησκευτικού ηγέτη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ,  Fadela Chaib, στη Γενεύη. 

Πρόσθεσε ότι «τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν αρνητικά ως προς τον ιό Έμπολα» και προέτρεψε τις αρχές της Λιβερίας να αναζητήσουν τα αίτια των θανάτων σε ασθένειες που προκαλούν αιμορραγικό πυρετό, σε βακτήρια καθώς και αν υπήρχε οποιαδήποτε κοινή έκθεση των 8 σε θαλάσσια ρύπανση ή μολυσμένα τρόφιμα». 

Η Chaib συμπλήρωσε πως άλλοι 8 άνθρωποι  παραμένουν υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο της κομητείας ΣΙΝΟΗ, στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσα; Μονρόβια, με συμπτώματα όπως πυρετός, εμετός και διάρροια. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  παρέχει, ήδη,  υλικοτεχνική υποστήριξη στην ομάδα ταχείας αντίδρασης που έχει ενεργοποιηθεί στη Λιβερία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις