Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

O Τραμπ σκέφτεται να διαλύσει το δικαστήριο που μπλόκαρε αντιμεταναστευτικά διατάγματά του

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται σύμφωνα με πληροφορίες να διαλύσει το εφετείο του Σαν Φρανσίσκο, δικαστές του οποίου μπλόκαραν δύο απ’ τα αμφιλεγόμενα διατάγματά του.

Όταν ρωτήθηκε απ’ την εφημερίδα Washington Examiner αν σκέφτεται τις προτάσεις να διαλύσει το «εξωφρενικό», όπως ο ίδιος το έχει χαρακτηρίσει, δικαστήριο της Ένατης Περιφέρειας, απάντησε: «απολύτως.»
«Όλοι τρέχουν εκεί. Κι είναι μεγάλη η χώρα μας. Έχουμε πολλές άλλες τοποθεσίες. Αλλά τρέχουν αμέσως εκεί, γιατί γνωρίζουν ότι λειτουργεί σχεδόν ημι-αυτόματα», είπε για το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, που οι συντηρητικοί κατηγορούν συχνά ως υπερβολικά φιλελεύθερο.
Νωρίτερα ο Τραμπ είχε εξαπολύσει πυρά κατά του εν λόγω εφετείου και μέσω Twitter.
«Στην αρχή είχαμε την απόφαση της Ένατης Περιφέρειας κατά της απαγόρευσης και τώρα ξαναχτυπά αναφορικά με τις πόλεις-καταφύγια -γελοίες και οι δύο αποφάσεις. Θα τα πούμε στο Ανώτατο Δικαστήριο!»
First the Ninth Circuit rules against the ban & now it hits again on sanctuary cities-both ridiculous rulings. See you in the Supreme Court!

Η επίθεση έρχεται μετά την ανατροπή δύο εκτελεστικών διαταγμάτων του πρώην μεγιστάνα του real estate από το δικαστήριο.
Δικαστές του εφετείου αποφάνθηκαν κατά της προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από έξι μουσουλμανικές χώρες, που διέταξε ο Τραμπ. Και προχθές το δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό το διάταγμα του Τραμπ, το οποίο διέταζε τη διακοπή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης σε πόλεις που παρέχουν καταφύγιο σε παράτυπους μετανάστες.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις