Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Εντυπωσιακό: Οπως το 1941 έτσι και τώρα τα νέα ρωσικά άρματα μάχης T-72B3 πήγαν από την παρέλαση κατευθείαν στο… μέτωπο!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
του Πέτρου Αναστασίου
Οπως ακριβώς συνέβη στην Μόσχα το 1941 μετά την παρέλαση για την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, έτσι και τώρα, η ρωσική κεκτρινή διοίκηση
έστειλα κατευθείαν στο «μέτωπο» τα άρματα μάχης που παρέλασαν κατά την επέτειο της νίκης στον Β’ΠΠ στις 9 Μαΐου 2017!
Οπως τότε που οι γερμανικές απείχαν απο  προάστεια της ρωσικής-τότε σοβιετικής-πρωτεύουσας 35 χλμ. και τα σοβιετικά άρματα ματά την παρέλαση ενεπλάκησαν κατευθείαν σε μάχες, έτσι και τώρα σε μια εντυπωσιακή κίνηση το νέο αναβαθμισμένο άρμα μάχης τύπου T-72B3 που λάμβανε μέρος στην παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης», φορτώθηκε σε αρματοφορείς και αναπτύχθηκε αμέσως μετά στα σύνορα με την Ουκρανία,της οποίας ο πρόεδρος Π.Ποροσένκο έδωσε το περασμένο Σάββατο ένα ακόμα σόου κατά της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκε στην περιοχή του Ροστόφ, 30-50 χιλιόμετρα από τα σύνορα κομβόι που μετέφερε άρματα μάχης T-72B3 στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, ένδειξη ότι η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί ανά πάσα στιγμή
Το νέο άρμα που βασίζεται στη σειρά των T-72 που εισήλθε σε υπηρεσία τη δεκαετία του ’70, πλέον διαθέτει εξαρχής βελτιωμένη εκρηκτική θωράκιση (ERA: explosive reactive armour), βελτιωμένο σύστημα γέμισης του λειόκαννου πυροβόλου 2A46M-5 των 125 χλστ., σύγχρονα θερμικά, νέο σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) και νέα μη κατευθυνόμενα διατρητικά πυρομαχικά.

Η κατάσταση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα είναι τεταμένη και πάλι καθώς κατά ένα περίεργο τρόπο την ημέρα που είχε τον διαγωνισμό της Eurovision στο Κίεβο, μια οβίδα έπεσε σε αυλή σπιτιού στις επαναστατημένες αυτόνομες περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους.
Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν όταν η οβίδα «από το πουθενά» κατέληξε στην αυλή του κτιρίου τους στην Αβντιίβκα, περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας.
«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν συνοικίες αμάχων» έγραψε ο Πάβλο Τζεμπρίβσκι, επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντονέτσκ του οποίου οι κάτοικοι έχουν επαναστατήσει εδώ και τρία χρόνια κατά της φιλοναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας.
Ο αριθμός των Ουκρανών,  που έχουν χάσει την ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία από τις αρχές του μήνα ανέρχεται σε 14 από ουκρανικής πλευράς, ενώ περίπου 10 νεκρούς έχους και οι ρωσόφωνοι επαναστάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις