Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Βίντεο-ντοκουμέντο του ΑΝΤ1: ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματισμένος πάνω στο φορείο

Σοκάρουν οι εικόνες με τον πρώην Πρωθυπουργό πάνω στο φορείο με αίματα στο σώμα του. Πως έζησαν τον εφιάλτη οι δύο συνοδοί του.


Σοκ προκαλεί το βίντεο ντοκουμέντο του ΑΝΤ1 στο οποίο φαίνεται ο Λουκάς Παπαδήμος να μεταφέρεται με το φορείο
στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με σκισμένα ρούχα και αίματα πάνω στο σώμα του λίγα λεπτά μετά την έκρηξη του τρομο-φακέλου μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τους δύο συνοδούς του.
Ο  πρώην  Πρωθυπουργός  μετά την τρομοκρατική επίθεση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ενώ εξιτήριο πήραν οι δύο συνοδοί του λίγο πριν από τις δυο το μεσημέρι της Παρασκευής, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν για προληπτικούς λόγους.
Ο Λουκάς Παπαδήμος υποβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς θα χρειαστεί να μείνει και το επόμενο 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Όπως αναφερόταν στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν από τον Ευαγγελισμό, «ο κ. Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Έχει καλή γενική κατάσταση και η εξέλιξη των τραυμάτων του είναι ομαλή».
Όσον αφορά στο βαρύτερο από τα τραύματά του κ. Παπαδήμου στον δεξί μηρό οι γιατροί είπαν νωρίτερα ότι ήταν βαθύ και είχε φτάσει μέχρι τους μύες προσθέτοντας ότι θα αντιμετωπιστεί πλέον με συνεχείς αλλαγές.

Βίντεο ντοκουμέντο του ΑΝΤ1:

Ο φάκελος-βόμβα είχε φτάσει στο σπίτι του Παπαδήμου

Εν τω μεταξύ, μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε το πρωί τον Λουκά Παπαδήμο στο νοσοκομείο. Σε δηλώσεις του κατά την έξοδο αποκάλυψε ότι ο παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη είχε φτάσει στο σπίτι του κ. Παπαδήμου, αφού είχε περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας. Από εκεί, είπε, τον πήρε και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό του. 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Λουκάς Παπαδήμος σώθηκε και δεν τραυματίσθηκε πιο σοβαρά γιατί άνοιξε το φάκελο μακριά από τον κορμό του. Όπως είπε επίσης, ο κ. Παπαδήμος αισθάνεται τυχερός γιατί δεν υπήρξε βαρύτερος τραυματισμός, για παράδειγμα στην καρδιά.
Όπως εκτιμάται, ο κ. Παπαδήμος άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο κοντά στα πόδια του και γι' αυτό έχει βαθιές πληγές στα χέρια και στο δεξί του πόδι.

Έγινε ο έλεγχος της αλληλογραφίας στη Βουλή; 

Σύμφωνα με μαρτυρία του φρουρού του που ήταν επιφορτισμένος για τον έλεγχο της αλληλογραφίας που έφθανε στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου ο έλεγχος φέρεται  να έγινε στα μηχανήματα της Βουλής. Ωστόσο, κύκλοι του φρούραρχου της Βουλής διέψευδαν αυτήν την πληροφορία, τονίζοντας ότι "δεν προκύπτει από πουθενά ότι ήρθε στη Βουλή αστυνομικός από την ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και να ζήτησε να ελεγχθεί η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού. Οποιοσδήποτε αστυνομικός δεν υπηρετεί στην ΥΑΒΕ για να εισέλθει στη Βουλή πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια ή διαπίστευση. Από τα αρχεία της ασφάλειας της Βουλής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο". 
Αστυνομικές πηγές υποστήριζαν ότι το δέμα είχε σταλεί με κούριερ στην Ακαδημία Αθηνών, από όπου το παρέλαβαν συνεργάτες του κ. Παπαδήμου. Μάλιστα από τις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει ότι συνεργάτης του κ. Παπαδήμου είχε περάσει το δέμα από μηχάνημα ακτίνων Χ, χωρίς να διαπιστώσει κάποια απειλή, κατά τον οπτικό έλεγχο ή την ψηλάφηση του πακέτου.
Έκρηξη - αυτοκίνητο - Παπαδήμος
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ένα συμβατικό όχημα καθώς το θωρακισμένο αυτοκίνητό του βρισκόταν σε συνεργείο για επισκευή.
Τα χτυπήματα στην εξωτερική πλευρά των θυρών του αυτοκινήτου τα έκαναν οι άνδρες του συνοδευτικού οχήματος ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού, στην προσπάθειά τους να ξεμπλοκάρουν τις πόρτες που είχαν «κολλήσει» από το ωστικό κύμα της έκρηξης. 

Οι συνοδοί του Παπαδήμου περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές 

Μαζί με τον Λουκά Παπαδήμο στο αυτοκίνητο όπου σημειώθηκε η έκρηξη μόλις άνοιξε τον τρομο-φάκελο, επέβαιναν και οι δύο συνοδοί του. Και οι δύο είναι σοκαρισμένοι από την επίθεση που δέχτηκαν, ενώ στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν μέσα στο αυτοκίνητο.
Δεν βλέπαμε και δεν ακούγαμε τίποτα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη, φέρεται να ανέφεραν στις καταθέσεις τους και οι δύο συνοδοί, ενός ο οδηγός του οχήματος περιγράφει την προσπάθεια του να ανοίξει τις πόρτες του αυτοκινήτου, που όπως λέει, από το χτύπημα είχαν κολλήσει.

Συγκλονίζει η σύζυγος του Λουκά Παπαδήμου 

Για το μεγάλο σοκ που πέρασε αλλά και για την υγεία του συζύγου της μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, Σάννα Ινγκράμ. 
Σάνα Ίνγκραμ - σύζυγος - Λουκάς Παπαδήμος
Η κ. Ινγκράμ αποκάλυψε πως την ενημέρωσαν για τον τραυματισμό του συζύγου της από το γραφείο του. 
«Σήμερα ήταν καλύτερα. Έχει διάφορα τραύματα και το πόδι του είναι χτυπημένο, και άλλα μικρά στα χέρια του. Ευτυχώς δεν ήταν πιο σοβαρό και το στομάχι του είναι εντάξει, δεν έχει σε όργανα εσωτερικά τραύματα. Ήταν μεγάλο σοκ! Φοβήθηκα πάρα πολύ όταν το έμαθα, περίμενα τον Λουκά στο σπίτι να γυρίσει και μετά θα έφευγα γιατί είχα μία δουλειά. Με πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του και μου είπαν ότι κάτι έγινε και πάει στο νοσοκομείο. Μετά έμαθα τα χειρότερα, όταν ρώτησα γιατί».
Έκρηξη - αυτοκίνητο - Παπαδήμος
Σε άλλες δηλώσεις της μιλάει για την στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο και από την φωνή του προσπαθούσε να καταβάλει αν ήταν σοβαρά. Η ίδια αποκαλύπτει ότι η ζωή του σώθηκε γιατί δεν επέβαινε στο θωρακισμένο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιεί συνήθως για τις μετακινήσεις του. 
Πονάει να βλέπω τον άνδρα μου έτσι, ενώ έχει δουλέψει τόσο σκληρά και έχει κάνει τόσα πολλά καλά πράγματα. 

Εξονυχιστικές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Λεπτομερή και εξονυχιστική έρευνα, προκειμένου να δοθούν αδιαμφισβήτητες απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου στα χέρια του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο σπίτι του από την Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος, ο οδηγός και ένας ακόμα συνοδός, από την ασφάλεια της Τράπεζας, έχει ζητήσει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ - ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Σε ό,τι αφορά στο κύριο ερώτημα, πώς έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του πρώην Πρωθυπουργού - σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονική Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), που επικαλείται αρμόδιες αστυνομικέςπηγές - μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί τελική απάντηση.
Η διαδικασία πάντως, όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, είναι ότι η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.
Έκρηξη - αυτοκίνητο - Παπαδήμος
Στην περίπτωση του κ. Παπαδήμου, η αλληλογραφία που φτάνει στην Ακαδημία Αθηνών, επειδή εκεί δεν υπάρχουν ειδικά μηχανήματα ακτίνων, παραλαμβάνεται από κάποιον εκ των ανδρών της ασφαλείας του και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ μετά περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, αν ακολουθήθηκε η διαδικασία με τον επίμαχο φάκελο, αν ήταν δηλαδή μέσα στην υπόλοιπη αλληλογραφία από την Ακαδημία και αν ναι, γιατί δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Έκρηξη - αυτοκίνητο - Παπαδήμος
Κάποιες απαντήσεις αναμένεται ότι θα δοθούν από τις καταθέσεις του κ. Παπαδήμου και των δύο υπαλλήλων της ΤτΕ που τον συνόδευαν, ενώ εξετάζονται και όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας.
Ο οδηγός του οχήματος που ακολουθούσε το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου, την ώρα της έκρηξης περιέγραψε τη στιγμή στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".
Παράλληλα, στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, καταβάλλεται προσπάθεια να επανασυντεθεί ο φάκελος, που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν από πού ταχυδρομήθηκε και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.
Έκρηξη - αυτοκίνητο - Παπαδήμος
Από την πρώτη έρευνα, φαίνεται πως ο παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου, είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα και έχει και άλλες ομοιότητες με τους φακέλους στον Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, καθώς και άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν τις επόμενες μέρες, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, τον περασμένο Μάρτιο.
Οριστική απάντηση πάντως, θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Σημειώνεται ότι μετά την έκρηξη που τραυμάτισε τον κ. Παπαδήμο και τους συνοδούς του, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ενημέρωσε αμέσως τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν από την Αστυνομία πολιτικοί και άλλα πρόσωπα, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, οργανισμούς και επιχειρήσεις για τυχόν και άλλους παγιδευμένους φακέλους που έχουν αποσταλεί.
Σχετικά με αναφορές σε ρεπορτάζ διαφόρων μέσων ότι είχε μειωθεί η φρουρά του κ. Παπαδήμου, από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι πράγματι, είχε 12 άτομα φρουρά, που μειώθηκαν σε οκτώ, στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης των αστυνομικών ασφαλείας, από όλους τους στόχους, για την ενίσχυση της αστυνόμευσης.
Διευκρινίζουν όμως ότι η φρουρά του κ. Παπαδήμου αποτελείται από καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες φύλαξης του πρώην Πρωθυπουργού και τονίζουν ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, η μείωση δεν επηρέασε το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις