Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Σε οδικό χάρτη για μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρώπης συμφώνησαν Μέρκελ και Μακρόν

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, συμφώνησε σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στη διαμόρφωση ενός μεσοπρόθεσμου οδικού χάρτη για το πώς θα εμβαθυνθεί η
ενοποίηση της Ε.Ε. και θα γίνει πιο ανθεκτική η Ευρωζώνη απέναντι σε κρίσεις.

«Η Γερμανία θα πηγαίνει καλά μακροπρόθεσμα μόνο εάν η Ευρώπη τα πάει καλά και η Ευρώπη θα τα πηγαίνει καλά μόνο αν η Γαλλία είναι ισχυρή», δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μακρόν, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις τους θα συνεδριάσουν από κοινού για σημαντικά θέματα τον Ιούλιο.

Η Μέρκελ σημείωσε ότι, από γερμανική άποψη, θα ήταν δυνατή μία αλλαγή των συμφωνιών της Ε.Ε. προσθέτοντας: «Θα ήμουν έτοιμη να το κάνω, αλλά πρώτα θα επεξεργασθούμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε».

O Μακρόν δήλωσε ότι δεν έχει ζητήσει ποτέ την έκδοση ευρωομολόγων. «Δεν είμαι υπέρ της αμοιβαιοποίησης παλαιών χρεών. Αυτή οδηγεί σε ανεύθυνες πολιτικές», δήλωσε. Ο Γάλλος Πρόεδρος υποστήριξε, ωστόσο, στο Βερολίνο μία νέα επενδυτική «επίθεση» της Ευρωζώνης. «Πρέπει να φέρουμε νέα χρήματα», δήλωσε, ενώ εξήγγειλε και «βαθιές μεταρρυθμίσεις» στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις