Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ¨ΙΣΧΥΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΣΜΟ¨ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ  έκανε μαζί με ομογενείς το βραδινό ναμάζι του

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Γιλντίζ συνεχίζοντας την επίσκεψη του στην Δυτική Θράκη, το βράδυ της 27/5/2017 έκανε το βραδινό του ναμάζι μαζί με
ομογενείς στο χωριό Αρριανά. Τον υφυπουργό Γιλντίζ συνόδευσαν ο πρόξενος της Τουρκίας Αλή Ριζά Ακιντζί και ο υφυπουργός Νταβούτ Οτζάκ.
Στην επίσκεψη στα Αρριανά μετείχαν επίσης ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά και κόσμος από τα Αρριανά.
Ο Γιλντίζ μετά από το ναμάζι, απευθυνόμενος στους πιστούς, τους ευχήθηκε για το Ραμαζάνι και είπε πως ήρθε εκεί μετά από πρόσκληση και είναι πολύ χαρούμενος. Στην συνέχεια ο Γιλντίζ είπε: ¨Κατά μήκος της μέρας συναντηθήκαμε με εκπροσώπους σας, με συλλόγους, βουλευτές και μουφτήδες. Ενημερώθηκα σχετικά με την κατάσταση σας και σχετικά με την Ελλάδα. Καθήκον μας είναι η ανάπτυξη των σχέσεων με την Ελλάδα, αλλά καθήκον επίσης της Τουρκία και δικό μας είναι η στήριξη σχετικά με τα θέματα και τα δικαιώματα σας. Στον τουρκικό κόσμο δεν υπάρχει ποτέ χώρος για απελπισία. Ο Τουρκικός Κόσμος είναι ισχυρός. Έστω και αν είναι σε διαφορετικά κράτη, στην μοίρα,  στην υπερηφάνεια και στην ανησυχία η αλληλεγγύη είναι βασική. Με αυτή την αφορμή σας μεταφέρω από την μητέρα πατρίδα τα χαιρετίσματα του Πρωθυπουργού μας, του Προέδρου της Δημοκρατίας μας και του υπουργού Εξωτερικών μας¨.
Ακολούθως πήγε στο καφενείο του χωριού και εκεί συνομίλησε με τον κόσμο.
Ο υφυπουργός στις 28/5/2017 θα συναντηθεί με ομογενείς στην Ξάνθη.
 

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6751-t-c-d%C4%B1%C5%9Fi%C5%9Fleri-bakan-yard%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1-ahmet-y%C4%B1ld%C4%B1z-soyda%C5%9Flarla-teravih-namaz%C4%B1-k%C4%B1ld%C4%B1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις