Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ! Τέσσερις Αμερικανοί υπό κράτηση από την Πιονγκγιάνγκ

Ένας ακόμη Αμερικανός τέθηκε υπό κράτηση στη Βόρειο Κορέα σε μία στιγμή που οι σχέσεις Πιονγκγιάνγκ και  Ουάσιγκτον είναι στο κόκκινο.

Πρόκειται για τον  Κιμ Χακ-σονγκ που γίνεται ο τέταρτος Αμερικανός πολίτης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση στη Βόρεια Κορέα.
Ο  Κιμ εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Πιονγκγιάνγκ, το ίδιο ίδρυμα όπου απασχολούνταν και ο τρίτος Αμερικανός κρατούμενος, ο Κιμ Σανγκ-ντοκ, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη Απριλίου.
Πρόκειται για πανεπιστήμιο με χριστιανικές χρηματοδοτικές ρίζες, καθώς ιδρύθηκε το 2010 από τον Τζέιμς Κιμ έναν αμερικανο-κορεάτη επιχειρηματία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στο παρελθόν κατηγορήσει το Βορρά ότι συλλαμβάνει εσκεμμένα Αμερικανούς πολίτες ώστε να τους χρησιμοποιήσει ως «όπλα» σε τυχόν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο είναι ιδιαίτερα τεταμένη, εν μέσω ανησυχιών πως ο Βορράς σχεδιάζει την έκτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία του, ή περαιτέρω δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.
Η κυβέρνηση Τραμπ στην Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές πως είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα ώστε να εξουδετερώσει το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, ακόμα και χωρίς τη στήριξη της Κίνας, η οποία είναι ο κυριότερος σύμμαχος της απομονωμένης χώρας.
Πριν λίγες ημέρες, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Βορρά υποστήριξε ότι έχει εντοπίσει σχέδιο δολοφονίας του ανώτατου ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν από τρομοκράτες που υποστηρίζονται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας.
crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις