Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Καμμένος: Η Ελλάδα ως έθνος αντιμετωπίζει με στρατηγική ψυχραιμία τις εμμονές της Τουρκίας

Τη βεβαιότητα ότι στο «τέλος όλοι μαζί θα κερδίσουμε τον πολύπλευρο αγώνα που δίνουμε», εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του κατά την τελετή
επίδοσης ξιφών σε αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, στην Αθήνα.
Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο Πάνος Καμμένος παρατήρησε ότι η Ελλάδα «ως έθνος αντιμετωπίζει με στρατηγική ψυχραιμία τις ανιστόρητες και επικίνδυνες εμμονές της Τουρκίας, η οποία διαστρέφοντας το διεθνές δίκαιο, τις συμβάσεις, αλλά και την ηθική, προωθεί διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας και της αδερφής μας Κύπρου».

Μάλιστα, επισήμανε ότι «με τη συνεχιζόμενη εκ μέρους της μη τήρηση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FΙR Αθηνών και τις συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, των χωρικών υδάτων της Ελλάδος και της Κύπρου αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».
«Δεν αφήνουμε και δεν θα αφήσουμε τίποτε αναπάντητο», διεμήνυσε ο Πάνος Καμμένος. Το τελευταίο αεροσκάφος που θα προσγειώνεται θα είναι πάντα ελληνικό. Όλα τα εντάσσουμε σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ισχυρά θεμέλια από πλευράς διεθνούς δικαίου.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με την ισχυρή παρουσία τους, αποτελούν την απάντηση σε κάθε πρόκληση και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το μήνυμα γίνεται κατανοητό από όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή μας, στην εποχή των μεγάλων και αιφνίδιων και δραματικών αλλαγών», σχολίασε περαιτέρω.
«Σήμερα παρέλαβαν τα ξίφη περί τα 100 στελέχη του Στρατού, ενώ έχει προβλεφθεί η επίδοση ξιφών να περιλάβει το σύνολο των αξιωματικών εξ υπαξιωματικών από το 2014 και μετά. Η καθυστέρηση της απόδοσης των ξιφών αποκαθίσταται άμεσα με εντολή της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, ανέφερε σχετικά ο Πάνος Καμμένος, καθώς όπως παρατήρησε, «το ξίφος αποτελεί διαχρονικά σύμβολο τιμής, θάρρους και υπερηφάνειας για όλους τους αξιωματικούς».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τις ευχαριστίες εκ μέρους του ελληνικού λαού προς όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για το έργο τους.
«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα και σε περίοδο ειρήνης παράγουν ήρωες, όπως οι πρόσφατα εκλιπόντες αξιωματικοί μας, που έπεσαν όπως τόσοι άλλοι στο βωμό του καθήκοντος, υπέρ πίστεως και πατρίδος», σημείωσε.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις