Κυριακή 14 Μαΐου 2017

"Η Νάξος μπαίνει πλέον στο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού!"

Την εκτίμηση, ότι όλα πήγαν πάρα πολύ καλά σχετικά με τη διεξαγωγή του 44ου Συνεδρίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος στη Νάξο, μετέφερε ο πρόεδρος και
διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Zita Congress που είχε τη διοργάνωση, Ζαχαρίας Καπλανίδης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Στο συνέδριο που διεξήχθη από τις 10 έως τις 13 Μαΐου συμμετείχαν 1000 περίπου νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από όλη την Ελλάδα και τουλάχιστον 300 συνοδοί, οι περισσότεροι των οποίων αναχωρούν το απόγευμα του Σαββάτου από το νησί. Η θερμή φιλοξενία που αποτελεί τον πρώτο παράγοντα και οι ομορφιές του νησιού, η ιστορία που έχει ο χώρος που διεξήχθη το συνέδριο...

... επικάλυψαν τις δυσκολίες που εξ’ αρχής γνωρίζαμε ότι υπήρχαν, όπως το ότι δεν διαθέτει η Νάξος μεγάλο αεροδρόμιο και ναυλώθηκαν αεροπλάνα που μετέφεραν τους συνέδρους στη Νάξο μέσω Μυκόνου, το ότι έ[ρεπε να ναυλωθούν πτήσεις από την Κρήτη, αλλά και η προσέγγιση στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών, ήταν ζητήματα, που όμως όπως το είχαμε προβλέψει καλύφθηκαν από τα θετικά που έχει το νησί και πρόσφεραν με μεγάλη επιτυχία ο δήμος, οι επαγγελματίες και ολόκληρη η τοπική κοινωνία, τόνισε ο κ. Καπλανίδης.


(Εικόνα από Facebook)

Το συνέδριο διεξήχθη σε 6 παράλληλες αίθουσες στο Κάστρο της Χώρας Νάξου, με το coffe brake να γίνεται στα γραφικά σοκάκια του Κάστρου απ’ όπου οι σύνεδροι απολάμβαναν μια μοναδική θέα! 

To κανάλι Star Κεντρικής Ελλάδας κάλυψε τηλεοπτικά το Συνέδριο για την εκπομπή "Δια... γνώσης", όπως και το περιοδικό της Zita Cingress, ΔΥΟ - Διατροφή, Υγεία, Ομορφιά, για τους αναγνώστες του.

"Αυτό το event δεν είναι ένα κλασικό τουριστικό γεγονός. Είναι επιστημονικό, κοινωνικό, οικονομικό", σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Zita Congress, που μετέφερε τη μέγάλη ικανοποίηση του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδας από τη διεξαγωγή του 44ου Συνεδρίου τους στη Νάξο.

Φωτογραφία του χρήστη Zita Congress.

Ο κ. Καπλανίδης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το δήμο και όλους όσοι συνέβαλαν για την πολύ επιτυχημένη εναρκτήρια εκδήλωση που ξεκίνησε στο Δημοτικό Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" και συνεχίστηκε με μια μουσικοχορευτική βραδιά στην κεντρική πλατεία της παραλίας της Νάξου. 


Η Νάξος, μπαίνει πλέον στο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού, τόνισε ο Ζαχαρίας Καπλανίδης, σημειώνοντας, ότι αυτό πρέπει η Νάξος να το "κεφαλαιοποιήσει", αφού θα φέρει πρόσθετα έσοδα στο νησί κατά το διάστημα μάλιστα που η τουριστική περίοδος δεν είναι υψηλή , δηλαδή στην αρχή και στο τέλος, που το νησί πάσχει από ικανοποιητική επισκεψιμότητα, χαρακτηρίζοντας ως οικονομολόγος αδιανόητο η οικονομία του νησιού να στηρίζεται σε μια τουριστική περίοδο 2 - 2,5 μηνών μόνο.

Λέγοντας δε, ότι ο ίδιος ως διοργανωτής παραδίδει πλέον τη σκυτάλη στη Νάξο, ευχήθηκε, ο δήμος, οι επαγγελματίες, οι φορείς και η τοπική κοινωνία να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που ξεκίνησε με τη διεξαγωγή ενός μεγάλου συνεδρίου στη Νάξο και ανανέωσε το ραντεβού του με το νησί λίγο καιρό αργότερα όταν θα επισκεφθεί τη Νάξο για διακοπές.



Το απόγευμα του Σαββάτου αναχώρησαν οι περισσότεροι από τους συνέδρους και τους συνοδούς τους, που όσους ρώτησε το Cyclades Voice, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη Νάξο και τη θερμή φιλοξενία που βίωσαν, αναφέροντας πολλοί, ότι θα επανέλθουν στο νησί για περισσότερες ημέρες ώστε να έχουν τη δυνατότητα να το γνωρίσουν καλύτερα και να απολαύσουν τις μαγευτικές παραλίες του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις