Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ…

Έτσι καταστρέφουν τον πλανήτη και το μέλλον μας…
Ο αμερικανικός στρατός έχει καταστεί ο μεγαλύτερος ρυπαίνων εσωτερικά και διεθνώς, σύμφωνα με νέα έκθεση, που προειδοποιεί ότι εκατοντάδες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο είναι «σοβαρά μολυσμένες».

Μόνο το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παράγει πιο επικίνδυνα απόβλητα από τις πέντε μεγαλύτερες αμερικανικές χημικές εταιρείες, δημιουργώντας ένα τοξικό ίχνος στον κόσμο που αποτελείται από απεμπλουτισμένο ουράνιο, πετρέλαιο, αεριωθούμενο καύσιμο, φυτοφάρμακα, απολιπαντικά όπως ο Πορτοκαλί Παράγοντας και μολύβδου, ανέφερε η MintPress News.
Σύμφωνα με την έκθεση, το υπερχλωρικό και άλλα χημικά συστατικά του καυσίμου μαχητικών και πυραύλων που διαρρέουν από τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις έχουν συχνά μολύνει πηγές πόσιμου νερού, υπόγειους υδάτινους πόρους και έδαφος.
Εκτός από τις στρατιωτικές βάσεις, υπάρχουν περίπου 1.200 στρατιωτικές εγκαταστάσεις διασκορπισμένες στις ΗΠΑ που περιμένουν την απολύμανση στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος Superfund, μιας ομοσπονδιακής πρωτοβουλίας καθαρισμού. Από αυτές, 900 έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολύ καιρό.
Διατηρώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες δοκιμές πυρηνικών όπλων – περισσότερες από όλα τα άλλα έθνη συνολικά- ο στρατός των ΗΠΑ είναι επίσης υπεύθυνος για την τεράστια ποσότητα ακτινοβολίας που συνεχίζει να μολύνει ένα μεγάλο αριθμό νησιών στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που οι άνθρωποι που ζουν στις Νήσους Μάρσαλ, όπου οι ΗΠΑ δοκίμασαν περισσότερα από εξήντα πυρηνικά όπλα μεταξύ του 1946 και του 1958, έχουν αναπτύξει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά καρκίνου τις τελευταίες δεκαετίες.
«Σχεδόν κάθε στρατιωτικός χώρος σε αυτή χώρα είναι μολυσμένος σοβαρά», δήλωσε ο συνταξιούχος βουλευτής του Michigan και βετεράνος του πολέμου John D. Dingell στο Newsweek το 2014, το ίδιο έτος που το Πεντάγωνο παραδέχθηκε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει 39.000 μολυσμένες περιοχές διασκορπισμένες σε 19 εκατομμύρια στρέμματα των ΗΠΑ.
Μια από τις πιο πρόσφατες αποδείξεις για το φρικτό περιβαλλοντικό… ρεκόρ του στρατού των ΗΠΑ είναι το Ιράκ. Η στρατιωτική δράση των ΗΠΑ οδήγησε στην απερήμωση του 90% της ιρακινής επικράτειας, καταστρέφοντας τη γεωργική βιομηχανία της χώρας και αναγκάζοντάς την να εισάγει πάνω από το 80% των τροφίμων της.
Η χρήση του απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράκ από τις Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Κόλπο, προκάλεσε επίσης τεράστιο περιβαλλοντικό φόρτο για τους Ιρακινούς. Επιπλέον, η πολιτική των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ για τη χρησιμοποίηση υπαίθριων καμινάδων για την απόρριψη αποβλήτων από την εισβολή του 2003, έχει προκαλέσει αύξηση του καρκίνου μεταξύ Αμερικανών στρατιωτών και ιρακινών πολιτών.
Την περασμένη εβδομάδα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναγνώρισε ότι περίπου 94.000 γαλόνια καυσίμου αεριωθούμενων είχαν διαρρεύσει από τον Ναυτικό Αεροσταθμό Oceana της Βιρτζίνια σε κοντινή πλωτή οδό.
Τον περασμένο Νοέμβριο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απελευθερώσει περίπου 20.000 τόνους βαρέων μετάλλων και εκρηκτικών υλών, μεταξύ άλλων ρύπων, στα παράκτια ύδατα του Βορειοδυτικού Ειρηνικού των ΗΠΑ μέσα στο 2017.
Αυτό χώρια από επιπλέον 4,7 έως 14 τόνους «μετάλλων με πιθανή τοξικότητα» που το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει να ξεφορτωθεί στα εσωτερικά ύδατα ετησίως.
Φαίνεται ότι οι αυτές στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ που προορίζονται να «κρατήσουν τους Αμερικανούς ασφαλείς» έρχονται με υψηλότερο κόστος από ό, τι αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι – ένα κόστος που θα γίνει αισθητό στις γενιές που έρχονται τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις