Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Παρουσία Ερντογάν ο μεγάλος τελικός της Euroleague: Δίνει σύνθημα πολέμου- Ελλάς εναντίον Τουρκίας και ορθοδοξία εναντίον ισλάμ

Μετά τις συνεχόμενες επιθέσεις των Τούρκων οπαδών της Φενερμπαχτσέ εναντίον των φιλάθλων του Ολυμπιακού, σε πλατείες, γήπεδο -ακόμα και στο ξενοδοχείο των
Ελλήνων φιλάθλων!- καθίσταται σαφές, πως δεν είναι ένας τελικός μπάσκετ και μόνο.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σύμφωνα με πληροφορίες των Τούρκων αναμένεται να παρακολουθήσει το παιχνίδι στο γήπεδο.
Αλλά πιο «παιχνίδι»; Ο «Σουλτάνος» έχει δώσει το σύνθημα. Συγκρούονται πολλά περισσότερα από τις δύο καλύτερες ομάδες της Euroleague:
Δύο έθνη, δυο λαοί, δυο θρησκείες. Αυτό που καλλιεργούν εδώ και καιρό οι Τούρκοι με τις προκλήσεις τους, με την προκλητική συμπεριφορά των οπαδών τους όποτε ελληνική ομάδα αγωνιζόταν στην Τουρκία, σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί.
Απόψε το βράδυ στις 21.00 όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο «Σινάν Ερντέμ» στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Φενερμπαχτσέ και ο Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague.
Οι περίπου 3.000 Έλληνες φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη ετοιμάζονται για τον τελικό, βιώνοντας κι αυτοί κάτι παραπάνω από μία φίλαθλη εμπειρία.
«Πηγαίνουμε σαν Χριστιανοί στην αρένα. Φοβόμαστε πραγματικά. Τους είδαμε πάρα, πάρα πολύ αγριεμένους. Μία σπίθα αρκεί και δεν θα έχουν γίνει ξανά τέτοια επεισόδια», λένε μεταξύ άλλων.
Αρκετοί  οπαδοί της Φενέρ, φθάνουν σε δηλώσεις παραλογισμού: Όπως ο Μωάμεθ ο ΄Β έδιωξε τους χριστιανούς από την Πόλη, έτσι και η Φενέρ θα διώξει τις ευρωπαϊκές δυνάμεις από το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το περιβάλλον για τους Έλληνες είναι εξαιρετικά εχθρικό.
Φοβούνται ότι από την μία στιγμή στην άλλη θα ξεσπάσουν νέα επεισόδια, αφού και η τουρκική αστυνομία είναι ανύπαρκτη.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι η ελληνοτουρκική μονομαχία Ολυμπιακού-Φενέρ μέσα στο γήπεδο μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη έξω από αυτό και στις εξέδρες.
Τα όσα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής με οπαδούς της Φενέρ να επιτίθενται και να τραυματίζουν πέντε φιλάθλους του Ολυμπιακού με μαχαίρια και λοστούς κοντά στην πλατεία Ταξίμ, έχουν τρομοκρατήσει τους Έλληνες που βρίσκονται στην Πόλη.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις