Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Οι ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι «Topol» θα κρύβονται καλύτερα – ΦΩΤΟ

Οι ρωσικές Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις εφοδιάζονται με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα των υλικών παραλλαγής, δίδοντας προτεραιότητα στην απόκρυψη
των κινητών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM) τύπου RT-2PM2 Topol-Μ. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι μονάδες των πυρηνικών ICBM θα παραλάβουν 1.500 συλλογές μέσων παραλλαγής -αριθμός 15πλάσιος εν σχέσει με τον αντίστοιχο του 2013- εκ των οποίων τα δύο τρίτα θα είναι θερινής χρήσης ενώ τα υπόλοιπα προορίζονται για τους χειμερινούς μήνες.
Οι συλλογές αυτές αναμένεται να βελτιώσουν «στο δεκαπλάσιο» την επιβιωσιμότητα των βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, κάνοντάς τους να «χάνονται» στις ρωσικές εσχατιές… Ο ρωσικός Στρατός χρησιμοποιεί τα κιτ παραλλαγής MKT-4L και MKT-2S τα οποία έχουν σχεδιασθεί για να προστατεύουν οχήματα και οχυρώσεις από “αδιάκριτα” μάτια που ψάχνουν γι’ αυτά είτε οπτικώς, είτε με ραντάρ.
Οι ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι
Τα νέα κιτ παραλλαγής είναι κατάλληλα για επιχειρησιακές συνθήκες με θερμοκρασίες από -40 έως +50 βαθμών Κελσίου, έχουν διάρκεια “ζωής” 1-3 χρόνια, αντέχουν στο νερό, στα καύσιμα (βενζίνη, ντίζελ) και τα λιπαντικά και “σβήνουν” μόνα τους σε περίπτωση που πιάσουν φωτιά, λόγω των ειδικών υλικών κατασκευής τους. Επίσης, είναι μικρά σε όγκο και αρκετά ελαφρά για την μεταφορά τους από οποιοδήποτε όχημα.
Οι ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι
Φέτος, οι μονάδες Στρατηγικών Πυραύλων αναμένεται να εφοδιασθούν με 70 οχήματα Μηχανικού -συμπεριλαμβανομένου του οχήματος απομάκρυνσης ναρκών Listva- καθώς και με βαρέα οχήματα ειδικών χρήσεων όπως ειδικά εξοπλισμένους γαιοπροωθητές (μπουλντόζες) και εκσκαφείς, οχήματα μηχανικής στρώσης ναρκοπεδίων και γερανοφόρα φορτηγά. Αποστολή τους θα είναι η υποστήριξη και διευκόλυνση της ανάπτυξης των τροχοφόρων φορέων βαλλιστικών βλημάτων του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου στις προβλεπόμενες θέσεις διασποράς τους. Στην ακόλουθη φωτογραφία, το κιτ παραλλαγής MKT-4L «εξαφανίζει» ένα όχημα στο περιβάλλον που επιχειρεί.
Οι ρωσικοί διηπειρωτικοί πύραυλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις