Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Η ΕΛΜΕ κατά μαθήτριας που υποστήριξε την 21η Απριλίου!.

Ενήλικη μαθήτρια υπέβαλε μήνυση κατά καθηγητή που την εγκάλεσε γιατί διατύπωσε απαξιωτικές για τη δημοκρατία θέσεις!
Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον εκπαιδευτικό και καλεί σε σε συγκέντρωση την ημέρα διεξαγωγής της δίκης.
 Μάλιστα εξέδωσαν και ανακοίνωση : Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής αναφέρει τα εξής: «Πέρασαν 50 χρόνια από την αμερικανοκίνητη επιβολή της Χούντας των συνταγματαρχών στη χώρα, ενός από τα πιο ανελεύθερα και καταπιεστικά καθεστώτα που υπήρξαν στον Πλανήτη, με χιλιάδες εκτοπίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες αγωνιστών και δημοκρατικών ανθρώπων. »
Σήμερα μέσα στην μνημονιακή δίνη που συμπαρασύρει εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, έστω και μετά χιλίων εμποδίων, οι νοσταλγοί της Χούντας-η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής– λογοδοτούν για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους στην Ελληνική δικαιοσύνη. »
Μέσα στην καθημερινή σχολική ζωή δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι όποιες επικλήσεις της δικτατορίας των συνταγματαρχών ως σωτήρων, δεν είναι ανεκτές προκλητικές συμπεριφορές στη δημοκρατική συνείδηση των εκπαιδευτικών. »

Για ακριβώς αυτούς τους λόγους το μέλος της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι), ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής Δ. Δημητούλης, καθηγητής στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου, διώκεται από ενήλικη μαθήτρια γιατί την εγκάλεσε για τις απαξιωτικές προς τη δημοκρατία απόψεις της, ενώ βέβαια έπραξε αυτό που όφειλε ως λειτουργός του Δημόσιου σχολείου, υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές αξίες. » 
Η Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της στον εκπαιδευτικό Δημήτρη Δημητούλη και καλεί την Τρίτη 6 Ιούνη 2017 στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου όπου εκδικάζεται αγωγή σε βάρος του».

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις