Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Καναδός ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε τζιχαντιστή σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων, στο Ιράκ!

Ένας Καναδός ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε έναν τζιχαντιστή του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» που βρισκόταν σε απόσταση 3.450 μέτρων σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ όλων των εποχών.


Ο Καναδός είχε πάρει θέση στη στέγη ενός πολυόροφου κτιρίου και χρησιμοποίησε ένα όπλο McMillan TAC-50. Η σφαίρα χρειάστηκε δέκα δευτερόλεπτα για να καλύψει την απόσταση των 3,5 χιλιομέτρων μέχρι τον σουνίτη εξτρεμιστή που πυροβολούσε εναντίον Ιρακινών στρατιωτών.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από το 2009 ο Βρετανός Κρεγκ Χάρισον, που σκότωσε έναν μαχητή Ταλιμπάν από απόσταση 2.475 μέτρων μ’ ένα όπλο Lapua Magnum.

Στρατιωτική πηγή είπε ότι η βολή επιβεβαιώθηκε μέσω βίντεο και πρόσθεσε: «Πρόκειται για απίστευτο επίτευγμα. Είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ που ίσως να μην καταρριφθεί ποτέ.»

Ο Καναδός κομάντο πολεμούσε με την  Joint Task Force 2, που εκπαιδεύει σύμφωνα με πληροφορίες Κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης.Το όνομα του ελεύθερου σκοπευτή δεν δόθηκε στη δημοσιότητα για λόγους ασφαλείας, ούτε επιβεβαιώθηκε η ακριβής τοποθεσία της βολής.
Το McMillan TAC-50, που χρησιμοποίησε ο Καναδός ελεύθερος σκοπευτής,  θεωρείται από τα ισχυρότερα όπλα της κατηγορίας του

Οι καναδικές ειδικές δυνάμεις είναι γνωστές για την άρτια κατάρτιση των ελεύθερων σκοπευτών τους, που συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου. Έχουν πολεμήσει στη Μέση Ανατολή εδώ και αρκετά χρόνια και μετείχα στην πρώτη επιβεβαιωμένη χερσαία μάχη μεταξύ μαχητών του ISIS και δυτικών δυνάμεων τον Ιανουάριο του 2015.

Οι στρατιώτες που επισκέφθηκαν τις πρώτες γραμμές του πυρός μαζί με Κούρδους μαχητές πεσμεργκά δέχθηκαν σφοδρά πυρά από οπλοπολυβόλα και βροχή από οβίδες. Οι Καναδοί επιστράτευσαν αμέσως τον ελεύθερο σκοπευτή για να εξουδετερώσουν την απειλή των τζιχαντιστών χωρίς να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.

Ο ταξίαρχος Μάικλ Ρουλώ είπε ότι οι στρατιώτες ήταν σε αυτοάμυνα όταν απάντησαν στα εχθρικά πυρά.

Οι ειδικές δυνάμεις που πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία χρησιμοποιούν τακτικά τα ειδικά όπλα των ελεύθερων σκοπευτών, που θεωρούνται πιο ακριβής τρόπος για να πλήξεις τους εχθρούς σε σχέση με τις αεροπορικές επιδρομές.

Τον περασμένο μήνα ένας Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής των SAS σκότωσε σύμφωνα με πληροφορίες έναν τζιχαντιστή του ISIS από απόσταση 2.414 μέτρων στη Μοσούλη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις