Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ν. Κωνσταντόπουλος: Όσοι σιωπούν για τις Γερμανικές Οφειλές, θα κληθούν να απαντήσουν!!



Ν. Κωνσταντόπουλος: Όσοι σιωπούν για τις Γερμανικές Οφειλές, θα κληθούν να απαντήσουν!

Στην πρώτη συνάντηση στήριξης των Νομικών Ενεργειών της Δικαιοσύνης για Όλους στο ΔΣΑ


Ν. Κωνσταντόπουλος: Όσοι σιωπούν για τις Γερμανικές Οφειλές, θα κληθούν να απαντήσουν




Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η 1η συνάντηση στήριξης των Νομικών Ενεργειών της Δικαιοσύνης για Όλους, για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, που ανέλαβε την νομική υπεράσπιση της υπόθεσης.
Μετά την κατάθεση Μηνυτήριας Αναφοράς, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την προηγούμενη βδομάδα, η Δικαιοσύνη για Όλους κάλεσε την Τρίτη στις 27/ Ιουνίου, στον ΔΣΑ τους πολίτες, τα κινήματα και τις συλλογικότητες που συμμετείχαν για να συγκροτήσουν τον πρώτο πυρήνα δράσης και στήριξης της ιστορικής διεκδίκησης.
Στη συνάντηση, εκτός από τον κεντρικό ομιλητή, Νίκο Κωνσταντόπουλο, μίλησε επίσης η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Διαμαντής Καραναστάσης.
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι αυτή η ιστορική εκκρεμότητα είναι προσβλητική για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων, κυρίως όμως της σημερινής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας : «Δεν πρόκειται για θέμα διπλωματικού πρωτοκόλλου, αλλά πολιτικής ευθύνης. Η Ελλάδα εμπαίζεται εξακολουθητικά μέχρι και σήμερα και οφείλει να δώσει μία απάντηση για λόγους αξιοπρέπειας, συλλογικής και ιστορικής αυτογνωσίας».
Αναφερόμενος ειδικότερα στις πρόσφατες δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες οι Γερμανικές Οφειλές είναι μεν νομικώς ενεργές και δικαστικά  επιδιώξιμες,  αλλά δεν θα επιδιωχθούν μονομερώς από την Ελλάδα, επεσήμανε ότι «τέτοιες δηλώσεις δεσμεύουν επικίνδυνα τη χώρα και θα χρησιμοποιηθούν ως επιχείρημα οιονεί παραίτησης της Ελλάδας  από τη δικαστική διεκδίκηση. Αποτελούν λοιπόν θέσεις της χώρας αυτά που είπε ο κ. Παυλόπουλος; Αν όχι, έγινε κάποια αντίθετη κίνηση ή δήλωση ώστε να μην αυτοδεσμευτούμε με τέτοιες ηχηρές, αλλά όχι σκόπιμες φλυαρίες;»,
Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην υπόθεση του Διστόμου, υπενθυμίζοντας την κυβερνητική προγραμματική εξαγγελία, δια του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, που δεσμεύθηκε ότι θα υπογράψει την απόφαση για το Δίστομο: «Εν τέλει δεν φάνηκε συνεπής ούτε ο ίδιος, ούτε ο σημερινός Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντωνής. Με την στάση τους παρεμποδίζουν την ολοκλήρωση της σχετικής δικαστικής διαδικασίας, παρεμβαίνουν στη λειτουργία της Δικαιοσύνης για λόγους κυβερνητικής σκοπιμότητας και στερούν τους πολίτες από αναφαίρετα και δικαστικώς βεβαιωμένα δικαιώματά τους».
Δεν παρέλειψε, τέλος, να σχολιάσει την «ιστορικά και πολιτικά απαράδεκτη δήλωση του Πρόεδρου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών Τριαντάφυλλου Μηταφίδη ότι το θέμα της διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών έχει πέσει θύμα των Μνημονίων», διατυπώνοντας το ερώτημα: «Προβλήθηκαν ποτέ οι αξιώσεις της Ελλάδας για τις Γερμανικές Οφειλές κατά τις μνημονιακές διαπραγματεύσεις ή σιωπηρά και κατηγορηματικά ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά να παραιτηθεί του δικαιώματός συμψηφισμού;».
Τον λόγο, στη συνέχεια, πήρε η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, και ιδρύτρια της Δικαιοσύνης για Όλους Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μίλησε για «ροκάνισμα του χρόνου τόσο από αυτούς που απεργάζονται τη συνολική εξάλειψη των διεκδικήσεων μέσα από τη λήθη, όσο και από εκείνους που βολεύονται σε πανηγυρικές και εθιμοτυπικές αναφορές, ακριβώς επειδή δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν την ουσιαστική μάχη για τη διεκδίκησή τους». Αναφερόμενη στη σημερινή κυβέρνηση, τόνισε : «Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να κατονομάζουμε τους  15 Υπουργούς Δικαιοσύνης που επί 17 χρόνια δεν υπογράφουν, συμπεριλαμβανομένων των δύο τελευταίων, Παρασκευόπουλου και Κοντωνή, που υπογράφουν για να κατάσχεται και μάλιστα με ένα κουμπί η περιουσία των πολιτών, για να γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά δεν υπογράφουν για να κατασχεθεί η περιουσία του Γερμανικού Κράτους σε εκτέλεση μιας τέτοιας απόφασης συνδεδεμένης με διεθνή εγκλήματα. Είναι υποχρέωση μας να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να καταγγέλλουμε τον χρόνο που πέρασε».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανήγγειλε ότι, μέσα από τις νομικές ενέργειες που σχεδιάζονται, οι υπόλογοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις και θα κριθούν και από την απάντηση στα ερωτήματα και από την άρνηση απάντησης στα ερωτήματα.
Τέλος, η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επεσήμανε ότι οι νομικές ενέργειες σε όλο το φάσμα του εσωτερικού αλλά και του διεθνούς δικαίου, συγκροτούν ένα ισχυρό εργαλείο προκειμένου οι πολίτες να ενεργοποιηθούν, να κινητοποιηθούν «για να διεκδικήσουμε από κοινού  αυτό που όλοι οφείλουμε, για λογαριασμό των θυμάτων, για λογαριασμό των οικογενειών τους, αλλά και για λογαριασμό δικό μας, των παιδιών μας, των επόμενων γενεών, γι’ αυτό που είπε ο Ν. Κωνσταντόπουλος προηγουμένως, για λόγους πρώτα απ’ όλα αξιοπρέπειας».


ακολουθεί το βίντεο από την εκδήλωση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις