Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Γερμανία: Απίστευτα τρικ με τα οποία απατεώνες κέρδισαν χρήματα από τα μηχανήματα επιστροφής φιαλών

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι με τις επιστρεφόμενες φιάλες θα μπορούσε να κερδίσει κανείς χρήματα; Εργαζόμενοι των γνωστών
αλυσίδων σούπερ μάρκετ Aldi και Lidl αποκάλυψαν στο CHIP, τι απίστευτο σκέφτηκαν οι επιτήδειοι απατεώνες, προκειμένου να βγάλουν λεφτά.
Το τρικ με την πετονιά: Ο απατεώνας δένει μια πετονιά στο μπουκάλι που πρόκειται να τοποθετήσει στο αυτόματο μηχάνημα επιστροφής φιαλών. Στη συνέχεια το τοποθετεί στο μηχάνημα, το μηχάνημα το αναγνωρίζει και δίνει εντολή για την καταστροφή του, ενώ ταυτόχρονα ο απατεώνας το τραβάει με τη βοήθεια της πετονιάς πάλι έξω από το μηχάνημα.

Το 2016 η εισαγγελία διέταξε έρευνα για 14 τέτοιες περιπτώσεις μόνο στην περιοχή της Κολωνίας.

Στην απίστευτη αυτή δράση ανταποκρίθηκε η αλυσίδα Lidl, αλλά και άλλα σούπερ μάρκετ, τοποθετώντας στα μηχανήματα συναγερμό, ο οποίος ενεργοποιείται όταν μια φιάλη τραβιέται ξανά έξω από το μηχάνημα, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται το μήνυμα «το αντικείμενο κινείται προς τα πίσω». Οι περισσότεροι από τους απατεώνες τρέπονται την ίδια στιγμή σε φυγή.

Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι και το τρικ με τις λάθος ετικέτες: Μερικοί απατεώνες εκτυπώνουν το λογότυπο του γερμανικού συστήματος επιστροφής τέλους (Deutsches Pfandsystem GmbH – DPG) και το κολλάνε σε μπουκάλια, τα οποία δεν είναι επιστρεφόμενα, όπως για παράδειγμα σε μπουκάλια από ξύδι.

«Πριν από μερικά χρόνια είχαμε την περίπτωση ρολών χαρτιού υγείας, στα οποία είχε κολληθεί η ετικέτα και τοποθετήθηκαν στο μηχάνημα επιστροφής φιαλών», λέει ένας υπάλληλος της Aldi-Nord.

Και σε αυτό το τρικ ανταποκρίθηκαν πολλές αλυσίδες και σούπερ μάρκετ, τοποθετώντας στα μηχανήματα μηχανισμό που ελέγχει εκτός από το λογότυπο και το λεγόμενο κωδικό EAN-Code, ο οποίος εμφανίζει μήνυμα σφάλματος, εάν το «μπουκάλι» δεν είναι όπως πρέπει!

Και η φαντασία των απατεώνων δεν έχει τέλος… Στα τέλη του 2016, η αστυνομία συνέλαβε στο Ανόβερο ένα ζευγάρι, το οποίο τοποθετούσε μη επιστρεφόμενες φιάλες από το εξωτερικό στο μηχάνημα, στις οποίες είχε κολλήσει προηγουμένως τις κατάλληλες ετικέτες.

Τότε το ζευγάρι είχε καταφέρει να εισπράξει ποσό ύψους 24€, όμως οι ειδικοί κάνουν λόγο για γενικότερη ζημιά εκατομμυρίων €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις