Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Να πως σφράγισαν τη συνεργασία Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ



«Η υιοθέτηση της Διακήρυξης της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς το όραμα μας για διαμόρφωση μιας Ανατολικής Μεσογείου ασφαλούς και σταθερής, μιας περιοχής ανάπτυξης, διάδρασης και συνεργιών»



Ο αγωγός East Med που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Κύπρου και Ελλάδας, η ηλεκτρική και διαδικτυακή διασύνδεση των τριών
χωρών και η επίλυση του Κυπριακού ήταν τα βασικά θέματα της τριμερούς συνάντησης κορυφής Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά τις συζητήσεις, σε κοινή συνέντευξη με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οι δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας είναι μεγάλες, εξαιτίας της γεωπολιτικής θέσης των τριών χωρών.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην στρατηγική της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος, τονίζοντας ότι τα πιθανά νέα κοιτάσματα στις ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας, συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας μια νέα προοπτική στη συνεργασία των τριών χωρών.
Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι στη συνάντηση «εκφράσαμε την υποστήριξή μας στις προσπάθειες του Νίκου Αναστασιάδη και ευχόμαστε όλοι να υπάρξει ανταπόκριση και από την πλευρά της Τουρκίας, ώστε να έχουμε στις 28 του Ιούνη, στη Γενεύη, μία θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά το Κυπριακό».

«Η υιοθέτηση της Διακήρυξης της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς το όραμα μας για διαμόρφωση μιας Ανατολικής Μεσογείου ασφαλούς και σταθερής, μιας περιοχής ανάπτυξης, διάδρασης και συνεργιών» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Οι τρεις ηγέτες αναφέρθηκαν και στη ναζιστική θηριωδία σε βάρος της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, η οποία, όπως είπε ο κ. Νετανιάχου, υπήρξε «χωνευτήρι» των θρησκειών του χριστιανισμού, του μουσουλμανισμού και του ιουδαϊσμού.

stavroslygeros.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις