Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Κακές ειδήσεις …Οι Ουκρανοί μας παίρνουν τα ρέστα…

Νέα άσχημα νέα για τους ΄Ελληνες. Και όχι, αυτή τη φορά, από τον Σόϊμπλε, τον Ερντογάν, τον Ράμα, ή τα Σκόπια, αλλά από την. . . 
Ουκρανία! Και αυτή τη φορά πρόκειται για τη χαριστική
βολή. Ο περιπατητής του διαδικτύου σκόνταψε επάνω στην τρομερή είδηση και την μεταφέρει πανικόβλητος, ακριβώς όπως την γράφει ο Ricky Twisdale στο Duran:
«Μια παγκόσμια συγκλονιστική ιστορική ανακάλυψη αναδύθηκε από την πλούσια επιστημονική αναγέννηση που σημειώνεται στην
Ουκρανία.
Η ανακάλυψη προορίζεται να ανατρέψει εκ βάθρων όλες τις προηγούμενες αντιλήψεις για την προέλευση του Δυτικού πολιτισμού.
΄Όπως προέκυψε, οι Ουκρανοί όχι μόνο είναι πράγματι Ευρωπαίοι, αλλά οι Ευρωπαίοι είναι στην πραγματικότητα Ουκρανοί.
Η είδηση της απίστευτης ανακάλυψης δημοσιεύτηκε στο Σπούτνικ Γερμανίας.
Οι φιλόσοφοι της αρχαίας Ελλάδας μιλούσαν λέει ουκρανικά. Αυτό κατά τον κ. Πιοτρ Γιουσένκο, αδελφό του πρώην προέδρου Βίκτωρ Γιουσένκο και πρώην βουλευτή, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράντα».
Ο Γιουσένκο δηλώνει ιστορικός. ΄Όπως υποστηρίζει, υπήρχε κάποιος πολιτισμός συναποτελούμενος από 70 έθνη. Η Ουκρανία ήταν –λέει- ένα από αυτά, αν και ευρισκόμενο στις παρυφές αυτού του πολιτισμού.
Κατά τον Γιουσένκο, οι ΄Ελληνες φιλόσοφοι μιλούσαν και ουκρανικά. Ο διάσημος κυνικός φιλόσοφος Διογένης εκ Σινώπης, είχε μάλιστα εισηγηθεί την καθιέρωση της Ουκρανικής ως επίσημης γλώσσας του κράτους.
Δεν είναι αυτή η πρώτη εγκυκλοπαιδική εισφορά του Πιοτρ Γιουσένκο. Πριν μερικά χρόνια είχε οργανώσει μιαν έκθεση ζωγραφικής προσωπογραφιών «διάσημων Ουκρανών», που περιλάμβανε τα
πορτραίτα του Ρώσου συγγραφέα Αντόν Τσέχωφ και του Αυστριακού γεννήτορα της Ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ.
Αλλά ο Γιουσένκο δεν είναι ο πρώτος Ουκρανός διανοούμενος πού προβαίνει σε παρόμοιες ιστορικές ανακοινώσεις. ΄Ένα άλλο σεβάσμιο μέλος της Ουκρανικής Ακαδημίας, ο Βαλερί Μπέμπικ, είχε προηγουμένως ανακοινώσει την ανακάλυψή του ότι οι Θεοί και οι μυθολογικοί ήρωες των αρχαίων Ελλήνων ήταν Ουκρανοί.»
Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις