Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Αυτά είναι τα μέτρα της Google για την αντιμετώπιση του εξτρεμιστικού περιεχομένου

Μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του εξτρεμισμού στις πλατφόρμες της ανακοίνωσε πρόσφατα η Google, σε μια προσπάθεια καλύτερης ανίχνευσης τέτοιου είδους περιεχομένου.

Η εταιρεία αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση ότι πρέπει να αναληφθούν πιο άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο, αφού αυτό αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία και τους πολίτες. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα υιοθετήσει μέτρα για την καλύτερη ανίχνευση εξτρεμιστικού περιεχομένου και την ταχύτερη επανεξέτασή του από ειδικούς, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει αυστηρότερα πρότυπα και θα επεκτείνει τις προσπάθειές της κατά της ριζοσπαστικοποίησης.
Ο Κεντ Γουόλκερ, γενικός σύμβουλος της Google, αναφέρει σε ανάρτησή του ότι «η τρομοκρατία αποτελεί επίθεση εναντίον των ανοιχτών κοινωνιών και η αντιμετώπιση της απειλής της βίας και του μίσους είναι μια κρίσιμη πρόκληση για όλους μας».
«Η Google και το YouTube δεσμεύονται να συμμετάσχουν στη λύση», πρόσθεσε ο ίδιος. «Συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις, τις αρχές επιβολής του νόμου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του διαδικτυακού βίαιου εξτρεμισμού. Δεν υπάρχει χώρος στις υπηρεσίες μας για περιεχόμενο που αναρτούν οι τρομοκράτες».
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα "The Guardian", οι μηχανικοί της Google έχουν αναπτύξει τεχνολογία, σκοπός της οποίας είναι να αποτρέπεται η μεταφόρτωση γνωστού εξτρεμιστικού περιεχομένου, με τη χρήση τεχνικών αντιστοίχισης εικόνων.
«Παρά το γεγονός ότι εμείς και άλλοι εργαζόμαστε εδώ και χρόνια για τον εντοπισμό και την κατάργηση περιεχομένου που παραβιάζει την πολιτική μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη αλήθεια ότι εμείς, ως βιομηχανία, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως είναι αναγκαίο να γίνουν περισσότερα», τόνισε ο Γουόλκερ.
Η Google σκοπεύει επίσης να αυξήσει τον αριθμό των ανεξάρτητων ειδικών που εργάζονται στο πρόγραμμα Trusted Flagger του YouTube και παράλληλα θα επεκτείνει το έργο ομάδων που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εξτρεμισμού για να βοηθήσουν στον προσδιορισμό τρομοκρατικού περιεχομένου.
Πηγή: The Guardian / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις