Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Το ISIS προσπαθεί να στρατολογήσει τζιχαντιστές στην Τουρκία

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν σε δημοσιεύματά τους ότι η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS)
προσπαθεί να στρατολογήσει νέους τζιχαντιστές στην Τουρκία, για να τους στείλει σε πεδία μαχών στη Συρία.

Η εφημερίδα Zaman αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει ένα κρυφό τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο χρησιμοποιεί για τη στρατολόγηση τζιχαντιστών.

Η Zaman σημειώνει ότι έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, την οποία διενεργεί ο Γενικός Εισαγγελέας της πόλης του Σαγγάριου στη δυτική Τουρκία, αποκάλυψε ότι ένας άνδρας με το ψευδώνυμο στην οργάνωση ως Αμπού Χανζάλα, είχε ξεκινήσει τη δημιουργία ενός κρυφού τζαμιού για το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Αντά Μπαζάρι στην επαρχία του Σαγγάριου ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Η τουρκική εφημερίδα αποκάλυψε, επίσης, ότι μετά τη σύλληψη του Αμπού Χανζάλα, που θεωρείται ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία, συνελήφθησαν άλλα οκτώ άτομα τα οποία προετοιμάζονταν να μετακινηθούν στη Συρία με παρότρυνση του Χανζάλα, προσθέτοντας ότι οι κρατούμενοι έχουν παραδεχθεί ότι έχουν προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος με τη μεσολάβηση του Χανζάλα.

Η Zaman αναφέρει, επίσης, ότι το μυστικό τζαμί, που ιδρύθηκε από τον Αμπού Χανζάλα χρησιμοποιήθηκε για μυστικές συναντήσεις με σκοπό την προσέλκυση νέων ανδρών για το Ισλαμικό Κράτος.

Τα κοινωνικά δίκτυα, εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν τη δημοσίευση φωνητικών αρχείων του Αμπού Χανζάλα που ακούγεται να λέει:

«Μετά την κατάκτηση της Συρίας, θα πάμε στην Τουρκία και θα κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις