Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Ο Stone είπε στο The Nation, πότε στις ΗΠΑ ξεκίνησε ο πόλεμος των μέσων ενημέρωσης εναντίον του Πούτιν

© Showtime / Komandir Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν και ο σκηνοθέτης Oliver Stone κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης.
ΜΟΣΧΑ, 14 Ιουνίου – RIA Novosti. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν, του οποίου το ντοκιμαντέρ «Συνέντευξη με τον Πούτιν» θα εμφανιστεί στη ρωσική
τηλεόραση στο προσεχές μέλλον, σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Nation [1] επέκρινε τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης της πρώτης γραμμής  για τη γνώμη τους σχετικά με τον  Ρώσο  Πρόεδρο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος των μέσων ενημέρωσης εναντίον του Πούτιν ξεκίνησε το 2007 μετά από την ομιλία του στο Μόναχο  κατά την οποία, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε  τις ΗΠΑ για την ανεξέλεγκτη χρήση βίας στη διεθνή σκηνή.
«Στην αρχή έγραψαν  κάποια θετικά πράγματα σχετικά με αυτό, αφού έφερε  μια συγκεκριμένη τάξη στο χάος. Όταν όμως έγινε, να το πω έτσι, ο “γιος της Ρωσίας”, που ενεργεί προς όφελος της χώρας και του  εθνους που  πρέπει να δράσει , νομίζω, βρήκε  τους  Αμερικανούς ηγέτες και την ελίτ έκπληκτους με την αποφασιστικότητα και την συνέπεια του»- εξήγησε ο  Stone .
Οι ΗΠΑ ελέγχουν  πάντα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και λένε  από την δική τους σκοπιά την ιστορία  στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο, ενώ η ρωσική άποψη, δεν λαμβάνεται ποτέ υπόψη  και ο αμερικανικός λαός δεν είναι σωστά ενημερωμένος, επεσήμανε ο σκηνοθέτης.
Ο Stone πρόσθεσε ότι αν ο Πούτιν ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα μιλούσαν γι ‘αυτόν και γιατί θα ήταν γι’ αυτούς «ο πολύ καλός και  συνεπής ηγέτης».
Μιλώντας στο  The Nation σχετικά με την εργασία της ταινίας,  ο Stone περιγράφει ο Πούτιν ως ένα πολύ πειθαρχημένο άτομο που δεν ξέρει την κούραση. «Κάθε μέρα ήταν χαρούμενος , ο ίδιος ποτέ δεν ήταν  κουρασμένος, σε αντίθεση με μένα πολύ, πολύ πειθαρχημένος -. Ίσως χάρη στο   τζούντο …» – θυμάται ο σκηνοθέτης.
Η ταινία «Συνέντευξη με τον Πούτιν» δημιουργήθηκε από τον Oliver Stone μέσα σε δύο χρόνια. Η πρώτη συνάντηση του σκηνοθέτη με τον Ρώσο πρόεδρο έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2015, η  τελευταία – το Φεβρουάριο του 2017. Από περίπου 20 ώρες του τελικού υλικού γυρίσματα  χρησιμοποιήθηκαν   στην ταινία τέσσερις ώρες.
Στις ΗΠΑ την  ταινία δείχνει το κανάλι  Showtime , δύο από τα τέσσερα μέρη ήδη έχουν παιχτεί . Στη Ρωσία την  «Συνέντευξη [2] με τον Πούτιν», ξεκινώντας από τις 19 Ιουνίου , θα δείξει το  Channel One.
References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  The Nation
   ( https://www.thenation.com/article/oliver-stone-talks-to-the-nation-about-his-new-documentary-the-putin-interviews/ )  «Интервью с Путиным»
   ( https://ria.ru/trend/interview-putin-oliver-stone-13-06-2017/ )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις