Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Zakharova: Η Ρωσία δεν θα δημιουργήσει ψεύτικα νέα σε αντίθεση με την Δύση

© RIA Novosti / Ramil Sitdikov 
Η Μαρία Zakharova στην Αγία Πετρούπολη, στο Διεθνές Οικονομικό φόρουμ
Αγία Πετρούπολη, 2 Ιουνίου – RIA Novosti. Η Ρωσία δεν πρόκειται να εμπλακεί στον
πόλεμο πληροφόρησης και να δημιουργήσει ψεύτικα νέα σε αντίθεση με αυτά που εκτείνονται στη Δύση, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών  Μαρία Ζαχάροβα , μιλώντας  στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

«Φυσικά, δεν θα δημιουργηθούν ψεύτικα νέα ή το οπλοστάσιο αποπληρωμής, που  εκατό τοις εκατό  οδηγεί στο πουθενά, γιατί το θέμα δεν είναι ποιος θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» – είπε.
Σύμφωνα με την διπλωμάτη, σε αυτήν την κατάσταση είναι δυνατόν να σχεδιαστεί ένας παραλληλισμός  με τα πυρηνικά όπλα και «ο πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί».
«Και ο πόλεμος της πληροφορίας δεν μπορεί να κερδηθεί, επειδή οι απλοί άνθρωποι γίνονται θύματα, θα τελειώσει  με το γεγονός ότι οι άνθρωποι απλώς θα απομακρυνθούν από τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης και θα αναζητήσουν κάποιες εναλλακτικές πηγές. Δεν είναι καλό ούτε κακό, μόνο που τα μέσα ενημέρωσης είναι έτοιμα για κάτι τέτοιο;”  κατέληξε συμπεραίνοντας η Zakharova.
Το Pωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα εκδόσει αρνήσεις των δημοσιεύσεων των  Δυτικών  μέσων  ενημέρωσης. Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών έχει ακόμη και μια ειδική ενότητα [1] σχετικά με τα «ψεύτικα» νέα αναφορικά με  τη Ρωσία.
Η Δύση, με τη σειρά της, κατηγορεί περιοδικά τα  ρωσικά μέσα ενημέρωσης για  διάδοση ψευδών ειδήσεων.
Τη Δευτέρα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουήλ Μακρόν, εξήγησε ότι δεν επέτρεψε στο προσωπικό του  τηλεοπτικού καναλιού RT και του πρακτορείου Sputnik να εγκατασταθούν στην έδρα της προεκλογικής εκστρατείας του  επειδή «επεκτάθηκαν σε ψευδείς πληροφορίες και συκοφαντίες». Ο Υπουργός Εξωτερικών Sergey  Lavrov κάλεσε ότι  τα λόγια του Προέδρου της Γαλλίας να αντικατοπτρίζουν  την «αντι-ρωσική εκστρατεία» και σημείωσε ότι παρόμοιες δηλώσεις δεν δικαιολογούνται.
Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) που έγινε η κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα επικοινωνίας της  επιχειρηματικής κοινότητας και η συζήτηση των βασικών οικονομικών προβλημάτων φέτος λαμβάνει χώρα στις 1-3 Ιουνίου.  Η  “MIA  Ρωσία σήμερα” ενεργεί ως συνεργάτης ενημέρωσης  του  φόρουμ.
References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  специальный раздел
   ( http://www.mid.ru/ru/nedostovernie-publikacii )
https://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις