Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει. 
Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Κατά την διάρκεια των μαχών στην Μοσούλη 40 χιλιάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους, δήλωσαν οι Κούρδοι

© AP Photo / Felipe Dana
Αεροπορικές επιθέσεις στην Μοσούλη, στο Ιράκ. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 20 Ιουλίου - RIA Novosti. Περισσότεροι από 40 χιλιάδες πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μάχης για την  απελευθέρωση της Ιρακινής πόλης της Μοσούλης  από  τους
τρομοκράτες  του ισλαμικού κράτους *, γράφει  η εφημερίδα Independent [1] με βάση τα στοιχεία των κουρδικών μυστικών υπηρεσιών.


Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι έγιναν θύματα των μαχητών, των Ιρακινών στρατευμάτων, αλλά και των αεροσκαφών. Όπως δήλωσε ο Κούρδος πολιτικός και ο πρώην επικεφαλής στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ Hoshiyar Zebari, πολλά σώματα των νεκρών «παραμένουν ακόμα θαμμένα κάτω από τα  ερείπια».
Η εκστρατεία για την απελευθέρωση της  Μοσούλης  από τρομοκράτες  του ισλαμικού κράτους * άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο. Ειδικά στρατεύματα του στρατού, της  ομοσπονδιακής αστυνομίας, δυνάμεις ταχείας αντίδρασης και στρατός του Ιράκ συμμετείχαν στην εκστρατεία . Η  αεροπορική υποστήριξη στις Ιρακινές δυνάμεις δόθηκε από αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Haider al-Abadi την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε επίσημα μια νίκη επί του ISIS * στην  Μοσούλη, όπου οι μαχητές την κράτησαν  υπό έλεγχο τους  περισσότερο από τρία χρόνια. Ο Αμερικανός στρατηγός Stephen Townsend  Διοικητής της επιχείρησης δήλωσε αργότερα ότι ο καθαρισμός της πόλης από τους μαχητές θα διαρκέσει μερικές ακόμη εβδομάδες.
Όπως δήλωσε ο ΟΗΕ, για την  συντήρηση των κατοίκων της  Μοσούλης  που παραμένουν έξω από την πόλη μετά την απελευθέρωσή της, μπορεί να χρειαστούν  μέχρι 450 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον οργανισμό , είναι απαραίτητο να δαπανηθεί  ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ανάκτηση των βασικών υποδομών της πόλης.

* Η τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) απαγορευμένη  στη Ρωσία.
References

  1.  Independent
       ( http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/mosul-massacre-battle-isis-iraq-city-civilian-casualties-killed-deaths-fighting-forces-islamic-state-a7848781.html )

https://tokoutsavaki.blogspot.gr/2017/07/40.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις