Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Τα γυρίζει πάλι ο Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάννης

Τι είπε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος για την επέτειο της συμπλήρωσης 94 ετών από την υπογραφή της συνθήκης.

«Με τη συνθήκη της Λωζάννης ο τουρκικός λαός κατάφερε να αναγνωριστεί διεθνώς σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο»,
ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε γραπτό μήνυμά του για την 94η επέτειο της υπογραφής της συνθήκης της Λωζάννης.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, στο μήνυμά του ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι εορτάζεται σήμερα η  υπογραφή της συνθήκης, η οποία αποτέλεσε το ιδρυτικό έγγραφο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Ο αξιότιμος λαός μας παρά τις ελλείψεις, τη φτώχεια, τις αδυναμίες με το έπος της ανεξαρτησίας που έγραψε, κατάφερε αναγνωριστεί διεθνώς σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο. Το τουρκικό έθνος με τη συνθήκη της Λωζάννης έσκισε τη συνθήκη των Σεβρών που στόχευε στον αφανισμό των χιλίων χρόνων ύπαρξής του σε αυτά τα χώματα και έπεισε όλο τον κόσμο ότι δεν θα υποχωρήσει ποτέ», έγραψε.

Πάντως, μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης σχολιάζουν ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος είναι μπερδεμένος με τη συνθήκη της Λωζάννης», καθώς σε παλαιότερες δηλώσεις του την είχε χαρακτηρίσει “πανωλεθρία”. Μόλις πριν από μερικούς μήνες, εξάλλου, ο Ερντογάν είχε δηλώσει σε συγκέντρωση Περιφερειαρχών στην Άγκυρα «ας μην προσπαθεί κανείς να μας πείσει ότι η Λωζάννη ήταν νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις