Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

«Βόμβα» από Κ.Λαγκάρντ: «Θα μεταφέρουμε την έδρα του ΔΝΤ στο Πεκίνο» – Πόλεμος με Ν.Τραμπ;

Και όμως η Διευθύντρια του ΔΝΤ εκτόξευσε σήμερα μια είδηση-«βόμβα» καθώς όπως είπε είννα πολύ πιθανό η έδρα του οργανισμού να εταφερθεί στο Πεκίνο
εάν η κινεζική οικονομία συνεχίσει ν’ αναπτύσσεται με την παρούσα οικονομική δυναμική κι αν θα υπάρχει καλύτερη εκπροσώπησή της, εντός του ταμείου που σημαίνει ότι στο ΔΝΤ επιθυμούν πλεόν να κοντράρουην ανοιχτά τις ΗΠΑ του Ν.Τραμπ και να παραδοθούν τα πρωτεία των αποφάσεων στην Κίνα!
Από την ημέρα της εκλογής του Ν.Τραμπ η Κ.Λαγκάρντ που ποτέ δεν έκρυψε τα φιλικά της αισθήματα για το σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος επιχειρεί να μετατοπίσει τους συσχετισμούς δυνάμεων εντός του Ταμείου.
Σε συνδυασμό με τον υπερεθνικό οργανισμό της ΕΕ φαίνεται πως προκρίνουν πλέον την Κίνα ως τον εκπρόσωπο της Παγκοσμιοποίησης κάτι που η Κίνα το αποδέχεται καθώς η βασική πηγή εσόδων της είναι το εμπόριο.
Μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα μέχρι σήμερα που μπορεί να ασκήσει βέτο στις αποφάσεις του Ταμείου ως η πρώτη οικονομία του πλανήτη.
«Μία από τις ουσιαστικές προτεραιότητες του ΔΝΤ για την επόμενη δεκαετία, είναι η καλύτερη αντιπροσώπευση των οικονομιών των κρατών-μελών του», τόνισε η Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση δεξαμενής σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον ( Center for Global Development).
«Προκειμένου να παρακολουθεί άμεσα τις εξελίξεις το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται, ενώ εάν οι σημερινές αναπτυξιακές τάσεις συνεχιστούν αυτό θα σημαίνει πως κάποιες μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να μην εκπροσωπούνται όπως πρέπει, τελικά θα έχουν καλύτερη εκπροσώπηση εντός του ΔΝΤ», πρόσθεσε η ίδια.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις