Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Άλλος για την ΕΡΤ…;


Άλλος για την ΕΡΤ…;


Τζούλια Λιακοπούλου


Το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ) έλαβε χώρα στην Ελλάδα από την 11η Ιουνίου έως και την 7η Νοεμβρίου 2013. 

Η τότε κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε με ταχείς και συνοπτικές  διαδικασίες τον τότε Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα! Η απόφαση αυτή, προκάλεσε εγχώριες και διεθνείς αντιδράσεις και οδήγησε στην έξοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση. Η πλειοψηφία των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ συνέχισε να εκπέμπει προγράμματα για πολλούς μήνες από τις εγκαταστάσεις του φορέα, ενώ μετά την έξωση τους από το Ραδιομέγαρο, μια μειοψηφία συνέχισε τη μετάδοση προγραμμάτων μέσα από την ΕΡΤ Open ενώ, άλλοι συμμετείχαν στο νέο δημόσιο φορέα που ιδρύθηκε, τη ΝΕΡΙΤ.

Στις 11 Ιουνίου 2013, ο αρμόδιος Υπουργός Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανακοίνωσε πως τα μεσάνυχτα της ιδίας μέρας, η ΕΡΤ θα έκλεινε οριστικά και οι περίπου 2.656 εργαζόμενοι της θα απολύονταν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ύστερα από κάποιο σύντομο, αλλά αόριστο χρονικό διάστημα, θα λειτουργούσε ένας νέος Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας με προσωπικό κάτω των 1.000 ατόμων. Ο Κεδίκογλου, χαρακτήρισε την ΕΡΤ ως ένα «…καταφύγιο των αποβλήτων που κόστιζε περισσότερο και είχε λιγότερους θεατές από τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης»
Η "πλάκα" με την ΕΡΤ, που ΔΕΝ λέει κανένας, είναι πως ο Βασίλης Κωστόπουλος, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος που τοποθετεί στη Δημόσια Τηλεόραση, η κυβέρνηση Τσίπρα και ειδικά ο Νίκος Παππάς, ήταν ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ την εποχή του φασιστικής έμπνευσης "μαύρου"!!! Και παρότι, είχε ήδη πληροφορηθεί 15 μέρες πριν, πως η τότε κυβέρνηση Σαμαρά, σκοπεύει να βυθίσει την ΕΡΤ στο σκοτάδι, ο κύριος Κωστόπουλος δεν έπραξε - από όσο γνωρίζω, αλλά και προκύπτει από τις εξελίξεις - το παραμικρό για να το αποτρέψει!!!!!!!!!!!!
Είναι τόσο σαφές πλέον και πασιφανές, ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, "ενθρονίστηκε”  για να συνεχίσει τα έργα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Τι να σου κάνουν και κείνα τα παιδιά; Ό,τι μπόρεσαν και ό,τι πρόκαναν… έφτιαξαν!!! Ευτυχώς, που ήρθαν οι δεξιό-αριστερόστροφοι  και ολοκλήρωσαν το έργο…!
Άλλος για το μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις