Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Το Τουρκικό Πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε στοιχεία για τις Αμερικανικές βάσεις στη Συρία

Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατά την διάρκεια επιχειρήσεων  στην Συρία και το Ιράκ. Φωτογραφία αρχείου.

ΜΟΣΧΑ, 19 Ιουλίου  - RIA Novosti. Το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu [1] δημοσίευσε στοιχεία σχετικά με την θέση  των Αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη Συρία.


Οι πληροφορίες εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης εν μέσω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump  ενέκρινε την παράδοση όπλων στους  Κούρδους της Συρίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο , δύο αεροπορικές βάσεις γύρω από το Rmeilan   λειτουργούν στην επαρχία El-Jasaca από το 2015.
 Τον Μάρτιο του 2016 άνοιξε η  βάση ελικοπτέρων  (Harab ISK)  κοντά στην πόλη Ayn al-Arab,  που χρησιμεύει επίσης ως σημείο διέλευσης σε ένα από τα δρομολόγια  παροχής στρατιωτικής βοήθειας προς τους  Κούρδους της Συρίας.
 Εκτός αυτού, στις άλλες τρεις βάσεις που αναφέρονται στην επαρχία El-Jasaca. Σε μια από αυτές υπάρχουν σχεδόν 100 Αμερικανοί  στρατιώτες, και στις άλλες δυο  - έχουν περίπου 150 που υπηρετούν εκεί . Αυτές οι βάσεις είναι προσανατολισμένες για την καταπολέμηση των μαχητών του ISIS *. Δύο ακόμη σημεία βρίσκονται στην πόλη Manbidzh από όπου εκτελούνται επιχειρήσεις εναντίον δυνάμεων του ελεύθερου συριακού στρατού. Επίσης αναφέρονται περίπου τρεις βάσεις στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Raqqah.

Σε δύο από αυτές  όχι μόνο ο αμερικανικός, αλλά και ο γαλλικός στρατός υπηρετεί εκεί . Η  τρίτη  χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εξοπλισμού στις κουρδικές δυνάμεις και επίσης ως το κέντρο επικοινωνίας των δυνάμεων του συνασπισμού και της βάσης για συναλλαγές για παραβίαση των επικοινωνιών των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους  *, λέει στο άρθρο.

Το πρακτορείο  σημειώνει ότι τα ισχυρά σημεία των Αμερικανικών δυνάμεων χαρακτηρίζονται συχνά ως 'κλειστή ζώνη' και είναι μυστικά. Το στρατιωτικό προσωπικό στη βάση διατηρεί επαφή για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιθέσεων και βομβαρδισμών, προβαίνει σε προετοιμασία τοπικών δυνάμεων και σε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Υπάρχουν επίσης τμήματα που συμμετέχουν σε ενεργό μάχη.
Σύμφωνα με το πρακτορείο , οι βάσεις είναι εξοπλισμένες με μπαταρίες πυροβολικού υψηλής ευελιξίας, εκτοξευτήρες πυραύλων, κινητό εξοπλισμό για έρευνα και τεθωρακισμένα οχήματα, ιδιαίτερα το Stryker.

Αναφέρεται επίσης ότι, εκτός από τα άμεσα στρατιωτικά ισχυρά σημεία, οι ΗΠΑ τοποθετούν στρατιώτες όπου θα ήταν πιο δύσκολο να εντοπισθούν : σε κατοικημένες περιοχές, στρατόπεδα της «δημοκρατικής ένωσης», σε εργοστάσια που μπορούν να μετατραπούν γρήγορα σε επιχειρησιακά σημεία.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ επιδεινώθηκαν  σε σχέση με μια πρόσφατη απόφαση  του Trump για την παράδοση όπλων στους  Κούρδους της Συρίας  που καταπολεμούν τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους *. Η  επίσημη θέση της Τουρκίας είναι ότι οι κουρδικοί σχηματισμοί στη Συρία συνδέονται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) το οποίο τόσο η Άγκυρα όσο και η Ουάσινγκτον θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

*Απαγορευμένη  τρομοκρατική  οργάνωση  στη Ρωσία.References

  1.  Anadolu
       ( http://aa.com.tr/tr )


https://ria.ru
https://tokoutsavaki.blogspot.gr/2017/07/blog-post_84.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις