Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Eφοριακοί: ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου

Στο πλευρό του συναδέλφου τους που ξυλοκοπήθηκε από ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Πάτμο οι εφοριακοί . Για "οργανωμένο οικονομικό έγκλημα" κάνει λόγο η ΠΟΕ ΔΟΥ.

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό ελεγκτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην Πάτμο,κατά τη διάρκεια ελέγχων σε
καταστήματα του νησιού, οι συνάδελφοί του εφοριακοί εξέδωσαν ανακοίνωση  κάνοντας λόγο για «μεροκάματο του τρόμου», ενώ η ΠΟΕ ΔΟΥ κάνει λόγο για «οργανωμένο οικονομικό έγκλημα» που δεν θα τους «τρομοκρατήσει». 

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ του νομού Δωδεκανήσου υπογραμμίζει ότι «το περιστατικό ήρθε «εκκωφαντικά» να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων». 

«Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εργαζόμενοι με οικογένειες και ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τονίζοντας: «Δίνουμε καθημερινά σε 24ωρη βάση τον αγώνα ενάντια στη φοροδιαφυγή. Δυστυχώς έχουμε μείνει μόνοι και η προσπάθεια αυτή, εάν δεν είναι συλλογική, θα αποτύχει και δεν θα οφείλεται σε εμάς». 

Επίσης, οι εφοριακοί των Δωδεκανήσων ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ ουσιαστική υποστήριξη στο έργο τους, παροχή των απαιτούμενων εργαλείων για την εκτέλεση των καθηκόντων τους και «την απόσυρση της "δαμόκλειας σπάθης" της αστικής και ποινικής ευθύνης των ελεγκτών» η οποία, όπως σημειώνουν δυσχεραίνει το ελεγκτικό τους έργο.Χθες κλιμάκιο της Εφορίας δέχθηκε επίθεση από ιδιοκτήτη καταστήματος της Πάτμου στην μέση του παραλιακού δρόμου στην πρωτεύουσα του νησιού. Ο καταστηματάρχης είδε το κλιμάκιο που αποτελούσαν δύο γυναίκες και ένας νεαρός άνδρας, ρώτησε αν είναι ελεγκτές της Εφορίας κι όταν έλαβε θετική απάντηση, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εφοριακών, άρχισε να γρονθοκοπεί στο κεφάλι και να χαστουκίζει τον άνδρα ελεγκτή, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας. Να υποβαθμίσει το περιστατικό προσπαθεί ο Δήμαρχος Πάτμου, ο οποίος πάντως ζήτησε συγγνώμη από τον εφοριακό. 

ΠΟΕ ΔΟΥ: το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα δε θα μας τρομοκρατήσει

Την εγκληματική, όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση και ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους εφοριακού στην Πάτμο καταδικάζει με ανακοίνωση και η ΠΟΕ ΔΟΥ, σημειώνοντας «ότι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες».

«Δίνουν καθημερινά τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος γιατί είναι ένας αγώνας που αφορά όλους και όλες για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η ΠΟΕ ΔΟΥ ζητά, μεταξύ άλλων, από την Διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση την προστασία των εργαζομένων από τις επιθέσεις «δήθεν» αγανακτισμένων πολιτών που υπηρετούν οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Την διεξαγωγή των προληπτικών ελέγχων μέσα από μια οργανωμένη και ασφαλή για τους εργαζόμενους διαδικασία. Αυστηρό νομικό πλαίσιο και παραδειγματική τιμωρία για εκείνους που παρεμποδίζουν τον έλεγχο και βιαιοπραγούν σε βάρος των ελεγκτικών οργάνων.

Τέλος, ζητούν και «την απόσυρση του Ν. 4342/2015 για την ποινική και αστική ευθύνη των ελεγκτών που λειτουργεί ως δαμόκλεια σπάθη και δυσχεραίνει το ελεγκτικό μας έργο. v Ουσιαστική υποστήριξη και νομική θωράκιση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις