Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Μίνωα Kυριακού: «Δραστήριος Kαι καινοτόμος επιχειρηματίας»

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια Κυριακού όσο και σε εκείνη του ΑΝΤ1 για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού.

Μητσοτάκης: Σημάδεψε την επιχειρηματική ζωή του τόπου
«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μίνωα Κυριακού. Υπήρξε ένας άνθρωπος με όραμα, αρχές και ιδανικά», δήλωσε χθες βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σημάδεψε με την πορεία του την επιχειρηματική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες. Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της ναυτιλίας, προχώρησε στην ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού "ANT1", συνεισφέροντας σημαντικά στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Γεννηματά: Δραστήριος και καινοτόμος επιχειρηματίας στη Ναυτιλία και στα Μέσα Ενημέρωσης
«Θέλω να εκφράσω τη βαθειά μου θλίψη για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού», ανέφερε σε δήλωσή της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και συνέχισε αναφέροντας για τον επιχειρηματία:
«Υπήρξε ένας δραστήριος και καινοτόμος επιχειρηματίας στη Ναυτιλία και στα Μέσα Ενημέρωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς θεμελιωτές της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη συμβολή στην ενημέρωση και στην πολυφωνία.
Μα πάνω από όλα ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, ένας στοργικός πατέρας, ένας καλός φίλος.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του ΑΝΤ1».
Λεβέντης: Σημαντική προσωπικότητα στον επιχειρηματικό τομέα
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο εκλιπών υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στον επιχειρηματικό τομέα και είχε πολυσχιδή δραστηριότητα. Αφήνει ένα σπουδαίο έργο και μια βαριά παρακαταθήκη στα παιδιά του, ως συνεχιστές αυτής της επιτυχημένης πορείας».
Θεοδωράκης: Η πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα του οφείλει πολλά
«Ο Μίνως Κυριακού ήταν ένας σημαντικός Έλληνας ένας δυναμικός επιχειρηματίας. Με πολλή δουλειά, από 17 χρονών κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στη θάλασσα και αργότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ήταν πρωτοπόρος στην ελεύθερη ραδιοφωνία και πρωτοπόρος στην ιδιωτική τηλεόραση. Η πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα του οφείλει πολλά. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και τους φίλους του», δήλωσε στην κάμερα του ANT1 o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
Σαμαράς: Υπήρξε πρωτοπόρος με ό,τι ασχολήθηκε
«Δημιουργικός, δυναμικός, εξαιρετικός επιχειρηματίας και οικογενειάρχης, ο Μίνως Κυριακού έφυγε ξαφνικά από κοντά μας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού και πρόσθεσε: «Υπήρξε πρωτοπόρος με ό,τι ασχολήθηκε, από τη ναυτιλία έως και τα ΜΜΕ, αφήνοντας σε όλα την προσωπική του σφραγίδα.
Η ίδρυση, δημιουργία και λειτουργία του ΑΝΤ1 από τον Μίνωα Κυριακού υπήρξε σταθμός για την ενημέρωση και ψυχαγωγία στη χώρα μας.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση λόγω της ειλικρινούς και πολυετούς φιλίας μας εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».
ΑΝΕΛ: Συνέβαλε στον πλουραλισμό της ενημέρωσης
«Ο Μίνως Κυριακού, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και ιδρυτής του ομώνυμου ομίλου υπήρξε από τους πρωτεργάτες που έβαλαν τα θεμέλια της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης και της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας, συμβάλλοντας στον πλουραλισμό της ενημέρωσης. Πολλοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και άνθρωποι του θεάματος ξεκίνησαν την καριέρα τους στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
Ποτάμι: Άνθρωπος με αγάπη για τη χώρα, ανοιχτό πνεύμα και διάθεση προσφοράς
Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει: «Ο Μίνως Κυριακού πρωταγωνίστησε στην επιχειρηματική ζωή του τόπου και διέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ναυτιλίας και των ΜΜΕ. Άνθρωπος με αγάπη για τη χώρα, ανοιχτό πνεύμα και διάθεση προσφοράς άφησε σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς. Με την ίδρυση του ΑΝΤ1 συνέβαλε σημαντικά στην πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια του ΑΝΤ1».
Βενιζέλος: Κινήθηκε στον χώρο των ΜΜΕ με αξιοπρέπεια, μετριοπάθεια και θεσμική αντίληψη
«Ο  Μίνως Κυριακού επί δεκαετίες κινήθηκε στον ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ με αξιοπρέπεια, μετριοπάθεια και θεσμική αντίληψη. Ήξερε να διαχωρίζει το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης από το πεδίο της πολιτικής. Είχε ανοικτό διεθνή ορίζοντα και δραστηριοποιήθηκε με άνεση και επιτυχία σε πολλούς τομείς. Ήταν πάντα έτοιμος να βοηθήσει σε θέματα που θεωρούσε εθνικής σημασίας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συνεργάτες του», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις