Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

ΕΤΡΕΞΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ! Το πολεμικό καμάρι της Κίνας έδεσε στο Χονγκ Κονγκ (VIDEO)

Μία σπάνια ευκαιρία είχαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο λιμάνι του  Χονγκ Κονγκ.

Το κινεζικό αεροπλανοφόρο «Λιαονίνγκ» έφτασε σήμερα στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για την συμπλήρωση 20 ετών από την παράδοση της πόλης από την Βρετανία στην Κίνα.
Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η επίσκεψη στην πρώην βρετανική αποικία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, η οποία επισκιάστηκε από κύμα διαδηλώσεων.  Ο Σι προειδοποίησε τότε ότι είναι «ανεπίτρεπτη» οποιαδήποτε αμφισβήτηση της κυριαρχίας της κεντρικής κυβέρνησης του Πεκίνου.
Τα πνεύματα είναι τεταμένα τα τελευταία χρόνια στο Χονγκ καθώς πληθαίνουν οι εκκλήσεις για αυτοδιάθεση ακόμη και για ανεξαρτησία.
Το ταξίδι του «Λιαονίνγκ» είναι το πρώτο εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύει μοίρα του κινεζικού πολεμικού ναυτικού, ενώ το ίδιο, μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη, αλλά κι ελικόπτερα.
Το μήκους 300 μέτρων σοβιετικό σκάφος ναυπηγήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και η Κίνα το αγόρασε από την Ουκρανία και το ανακαίνισε.
Τον περασμένο Απρίλιο η Κίνα καθέλκυσε άλλο ένα αεροπλανοφόρο – το πρώτο κινεζικής κατασκευής- που αναμένεται να αναλάβει δράση το 2020 στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πεκίνου να ενισχύσει την στρατιωτική του παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο.
crashonline.gr
Μία σπάνια ευκαιρία είχαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο λιμάνι του  Χονγκ Κονγκ. Το κινεζικό αεροπλανοφόρο «Λιαονίνγκ» έφτασε σήμερα στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για την συμπλήρωση 20 ετών από την παράδοση της πόλης από την Βρετανία στην Κίνα. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η επίσκεψη στην πρώην βρετανική αποικία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, η οποία επισκιάστηκε από κύμα διαδηλώσεων.  Ο Σι προειδοποίησε τότε ότι είναι «ανεπίτρεπτη» οποιαδήποτε αμφισβήτηση της κυριαρχίας της κεντρικής κυβέρνησης του Πεκίνου. Τα πνεύματα είναι τεταμένα τα τελευταία χρόνια στο Χονγκ καθώς πληθαίνουν οι εκκλήσεις για αυτοδιάθεση ακόμη και για ανεξαρτησία. Το ταξίδι του «Λιαονίνγκ» είναι το πρώτο εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύει μοίρα του κινεζικού πολεμικού ναυτικού, ενώ το ίδιο, μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη, αλλά κι ελικόπτερα. Το μήκους 300 μέτρων σοβιετικό σκάφος ναυπηγήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και η Κίνα το αγόρασε από την Ουκρανία και το ανακαίνισε. Τον περασμένο Απρίλιο η Κίνα καθέλκυσε άλλο ένα αεροπλανοφόρο – το πρώτο κινεζικής κατασκευής- που αναμένεται να αναλάβει δράση το 2020 στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πεκίνου να ενισχύσει την στρατιωτική του παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο. 

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις