Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Βουλή: Καταψήφισε ο Δ. Καμμένος το άρθρο για το πανεπιστημιακό άσυλο

Τριγμούς στους αρμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί η διαφοροποίηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ καταψήφισε το άρθρο 3 του νομοσχεδίου που αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο. Ειδικότερα, η διάταξη που καταψήφισε ο Δημήτρης Καμμένος προβλέπει την αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας σε χώρους των ΑΕΙ μόνο σε περιπτώσεις κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία η οποία αφορά στην ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, επί των άρθρων 3 (για τις ακαδημαϊκές ελευθερίες), 15 (για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων) και 32, 34, 36 (για διαδικασία ίδρυσης, επιλογή φοιτητών και επιλογή διδασκόντων σε ΠΜΣ) και επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Συμβολαιογράφων (ν. 2830/2000) και επανακαθορισμός του νομοθετικού πλαισίου των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις