Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

«Οργια» Χεζμπολάχ στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου: Συνέτριψε τους τζιχαντιστές και ύψωσε τη σημαία της: Παραδόθηκαν όσοι …

…δεν σκοτώθηκαν – Ξέφρενοι πανηγυρισμοί- Βίντεο

Του Βασίλη Καπούλα
Ισοπεδωτική η Χεζμπολάχ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους τζιχαντιστές. Είναι πλέον όλοι νεκροί. Οσοι δεν σκοτώθηκαν, παραδόθηκαν, μπήκαν
ταπεινωμένοι σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν στην Ιντλίμπ. Ο ηγέτης της Οργάνωσης αναγγέλλει την νίκη και η σημαία των τζιχαντιστών κατεβαίνει και υψώνεται η σημαία της Χεζμπολάχ και του συριακού Στρατού!
Δείτε εδώ το τελεσίγραφο: «Παραδοθείτε ή θάνατος»
Μυρίζει παντού θάνατος κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Λιβάνου με την Χεζμπολάχ να σφυροκοπά δίχως οίκτο τους θανάσιμους εχθρούς της. Μια Χεζμπολάχ που έχει πλέον «μεταμορφωθεί» με χρήση ρωσικού οπλισμού και υιοθέτηση νέων μεθόδων μάχης
Οι τζιχαντιστές εξαφανίστηκαν από την πόλη του Λιβάνου Arsal και το συριακό χωριό Fleeta.
O Διοικητής της Χεζμπολάχ σε ανακοίνωση του ανέφερε πως η οργάνωση πέτυχε τον κύριο στόχο της στην επιχείρηση στο Jaroud Arsal:
 Να συντρίψει τους τζιχαντιστές της Al-Nusra Front και να τους πετάξει εκτός της περιοχής Jorud Qalamoun.
 «Νικήσαμε την Al-Nusra Front σε ολόκληρη την περιοχή Jorud Flitah και τους περικυκλώσαμε μέσα σε μια περιοχή 5 τχλμ ανατολικά του Arsal ισοδύναμο με το 5% της συνολικής περιοχής των επιχειρήσεων. Οι μάχες του Jorud είναι επέκταση των μαχών που ξεκίνησαν με την αντίσταση στο Al-Quseir το 2013 και ολοκληρώθηκαν στο Qalamoon το 2014 και μετά στην ανατολική Range και στο Jorud Qalamoun».
«Σπάσαμε τις γραμμές άμυνας της Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) σε Jorud Flitah και Arsal. Πραγματοποιήσαμε επιθέσεις και πίσω από τις γραμμές άμυνας».
 «Οι τζιχαντιστές είχαν το πάνω χέρι λόγω σε όλα τα στάδια των επιχειρήσεων λόγω της δύσκολης γεωγραφικής φύσης της περιοχής. Παρόλ αυτά τους νικήσαμε σε κάθε στάδιο».
Η Χεζμπολάχ ανακατέλαβε πάνω από 100 τχλμ εδάφους κατά τη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων μέσα σε μια βδομάδα».
«Οι τζιχαντιστές με το 5% του εδάφους αποδέχτηκαν τις συνθήκες παράδοσης».
«Θα αποσυρθούν από την περιοχή Arsal Barrens με τις οικογένειες τους και θα μεταφερθούν στην Ιντλίμπ ως μέρος της συμφωνίας παράδοσης».
Περίπου 200 τζιχαντιστές που δεν ήθελαν να πεθάνουν και αυτοί μπήκαν στα λεωφορεία και φεύγουν μαζί με τον διοικητή τους στο Jorud Arsal , Abu Malek al-Tali.
Πρόκειται για επιχείρηση αστραπή της Χεζμπολάχ καθώς μέσα σε 6 ημέρες-δεν έκλεισαν ούτε εβδομάδα- απελευθερώθηκε ολόκληρη η περιοχή Jorud Flitah η οποία βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από το 2014.
Με 113 λεωφορεία να τους μεταφέρουν προς την Ιντλίμπ, αυτή ήταν μια τεράστια νίκη της Χεζμπολάχ που κάνει το Ισραήλ να ανησυχεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις