Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

«Ξάφρισαν» τους κατοίκους του Ψαριού (video)

Ανησυχία και αγανάκτηση κυριαρχούν στο Ψάρι της Ανω Μεσσηνίας, για τις συνεχείς διαρρήξεις στα σπίτια και την ανασφάλεια που βιώνει το χωριό.
Οι κάτοικοι τονίζουν ότι το κακό έχει παραγίνει το τελευταίο διάστημα και διαμαρτύρονται πως έχει ξεφύγει η κατάσταση. Επισημαίνουν ότι οι δράστες γνωρίζουν πότε λείπουν από τα σπίτια τους και «χτυπούν« τις ώρες που απουσιάζουν.
Καλούν λοιπόν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας να δώσουν λύση, να κάνουν αυτά που πρέπει με τη συνδρομή και της δικαστικής εξουσίας, για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες ώστε, επιτέλους, οι άνθρωποι να νιώσουν ασφάλεια στον τόπο τους.

Ο Νώντας Τσούτσιας μας είπε ότι «γίνονταν και παλιότερα διαρρήξεις, αλλά τώρα το κακό έχει παραγίνει». Και σημείωσε: «Τις τελευταίες ημέρες έγιναν 18 διαρρήξεις, από τις οποίες οι 7 το βράδυ του πανηγυριού, που οι άνθρωποι έλειπαν από τα σπίτια τους. Το Αστυνομικό Τμήμα στο Μελιγαλά είναι μακριά. Για χρυσαφικά και λεφτά πάνε. Τους έπιασε η κάμερα σε ένα σπίτι, αλλά δεν τους δείχνει καλά». Παρατήρησε ότι «είναι σοβαρή η κατάσταση. Ο αστυνομικός διευθυντής δεν έχει λάβει γνώση της σοβαρότητας της κατάστασης, θα γίνει κανένα έγκλημα».
Ο Ευάγγελος Νιαούνης, ένα από τα θύματα των τελευταίων επιθέσεων, μας ενημέρωσε ότι «μου άνοιξαν το σπίτι και χάλασαν τις κλειδαριές. Για λεφτά και χρυσαφικά πήγαν, αλλά δε βρήκαν, δεν υπήρχαν. Πήραν ένα ρολόι, κολόνιες και γλυκά από το ψυγείο. Δεν είχε ξαναγίνει - και είχαμε και κάμερα».
Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος μας ανέφερε ότι «στις 17 Γενάρη χτύπησαν το σπίτι μου, για 2 ώρες που έλειψα στην εκκλησία, σε μνημόσυνο». Και σημείωσε: «Σπάσανε την πόρτα, αναστάτωσαν και διέλυσαν το σπίτι. Ηξεραν ότι λείπαμε. Λίγα λεφτά πήραν, δεν υπήρχαν άλλα». Ο ίδιος μας αποκάλυψε ότι «εδώ είπαμε να φτιάξουμε Ομάδα Αυτοπροστασίας, αλλά κάποιος είπε ότι θα μας φέρουν τα ΤΕΑ. Για Ομάδα Αυτοπροστασίας είπαμε, γιατί δεν πάει άλλο». Και δήλωσε απογοητευμένος: «Δεν έχουμε αστυνόμευση».
Ενας άλλος κάτοικος φοβήθηκε να μας μιλήσει επώνυμα, για να μην κάνουν κακό στην περιουσία του, στο σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επιβεβαίωσε πως «φέτος παράγινε το κακό» και τόνισε: «Δεν υπολογίζουν τίποτα, όλο το χωριό ανησυχεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις