Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

«Σφαγή»: 39 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μόνον στην Ξάνθη ήδη αναρτημένοι στο διαδίκτυο

Λ. Παπαδόπουλος: «Δεν είναι μόνο αυτοί, υπάρχουν και οι εξ΄αναβολής – η «σφαγή» έπεται..»

Χ. Τερζίδης:«Δεν μπορούμε να αρνούμαστε εσαεί…»


39 ηλεκτρονική πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του έτους (σύμφωνα με τα όσα είναι ήδη αναρτημένα στο διαδίκτυο) θα πραγματοποιηθούν στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης και αυτό είναι μόνο η αρχή της «σφαγής» που έρχεται για χιλιάδες ιδιωτικά και επαγγελματικά ακίνητα, με τους πολίτες να έχουν «χάσει» τις ελπίδες τους και το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών ωστόσο να συνεχίζει ακάθεκτο ενημερώνοντας και αποτρέποντας ήδη χιλιάδες κανονικούς πλειστηριασμούς στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.
Στο μεταξύ, παρά την αποχή των Συμβολαιογράφων της Θράκης από τους πλειστηριασμούς για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και παρά τα όσα «πάλεψαν» να αποτρέψουν τόσο οι ίδιοι όσο και συνάδελφοί τους σε άλλες πόλεις της Επικράτειας, πλέον δεν δύναται να απέχουν άλλο, αφού «θα ήταν σαν να αρνούνταν και την απονομή της δικαιοσύνης» όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρός τους κ. Χρήστος Τερζίδης στην «Θ».

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ…»
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ξεκινώντας από την…αρχή του τέλους για χιλιάδες συμπολίτες μας (αφού είναι ενδεικτική η εικόνα των 39 πλειστηριασμών για την Ξάνθη) των οποίων τα ακίνητα ή και κινητά διεκδικούν πολλοί και διάφορε επισπεύδοντες.
«Δεν είναι μόνο αυτοί οι πλειστηριασμοί που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Υπάρχουν πολλοί ακόμη (και δεν έχουν ενημερωθεί) διότι είναι εξ αναβολής. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι από αυτούς που κηρύχθηκαν άγονοι επειδή δεν υπήρχε ενδιαφέρον όλο το προηγούμενο διάστημα θα μπουν εμβόλιμα μέσα στο site του Ταμείου Νομικών. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο και βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο κατά το οποίο ούτως ή άλλως πάρα πολλοί συμπολίτες μας προορίζονται να χάσουν τις περιουσίες τους είτε αφορά τα σπίτια τους, είτε τα χωράφια τους, είτε τα μαγαζιά τους. Το «Κίνημα δεν πληρώνω» εδώ και τέσσερα χρόνια έχει ένα συνεπή αγώνα στα περισσότερα Ειρηνοδικεία της χώρας και έχει αποτρέψει ήδη χιλιάδες πλειστηριασμούς. Παρόλα αυτά προκειμένου να μπορέσουν αφενός να «παρακάμψουν» το κίνημα και την δράση στα Ειρηνοδικεία και αφενός να κάνουν με έναν μαζικότερο τρόπο τους πλειστηριασμούς (θέλουν να κάνουν 5000 πλειστηριασμούς μέσα στο 2017 και 10.000 μέσα στο 2018) έχουν φτιάξει σκανδαλωδώς και παρανόμως κατά την άποψή μας, μια πλατφόρμα ηλεκτρονική (ο κ. Κοντονής μαζί με την ηγεσία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών που αποτελείται από ανθρώπους των τραπεζών με Πρόεδρο τον κ. Ρούσκα που είναι υπόδικος για το παραδικαστικό κύκλωμα νούμερο 2 όπως έχουμε καταγγείλει με στοιχεία στην ιστοσελίδα μας και επισήμως) και βρισκόμαστε λοιπόν σε αυτό το μεταίχμιο» αναφέρει στην «Θ» το μέλος του Κινήματος «Δεν πληρώνω» κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «…όταν κάποιο συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της επαρχίας (και της Θράκης μεταξύ αυτών) αντέδρασαν στο σκάνδαλο με την ηλεκτρονική πλατφόρμα και έστειλαν στην εποπτεύουσα αρχή των δημοσίων συμβάσεων έγγραφη επιστολή ρωτώντας κατά πόσο είναι νόμιμο κάτι τέτοιο, ο νομικός σύμβουλος της εποπτεύουσας αρχής είπε ότι δεν είναι νόμιμο και προφορικά και γραπτά αλλά το γραπτό κείμενο «καταχωνιάστηκε» σε ένα συρτάρι προκειμένου να μην βγει στην δημοσιότητα. Όταν ο κ. Κοντονής έμαθε την εξέλιξη αυτή (που τίναζε στον αέρα την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών και την απευθείας ανάθεση που έκανε στον συντοπίτη του κ. Θεοδόση) τότε προχώρησε σε μια τροπολογία, την οποία σκανδαλωδώς πέρασε μέσα στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι, που ουσιαστικά έλεγε ότι οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι μετατρέπονται από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην εμπίπτουν στην όλη δημόσια νομοθεσία για τους διαγωνισμούς και να μπορούν κατά το δοκούν να αγοράζουν ηλεκτρονικά λογισμικά κοκ προκειμένου να πάρουν την πλατφόρμα του κ. Θεοδόση. Επιπλέον με δεύτερη τροπολογία, καταργούσε τις θέσεις του Νομικού Συμβούλου της εποπτεύουσας αρχής των δημόσιων διαγωνισμών. Αυτό είναι κάτι που καταγγέλλουμε και είναι καταφανώς διαπλεκόμενο, τραγικό και εξοργιστικό και μάλιστα μετά από τις δικές μας καταγγελίες βγήκε ο Συμβολαιογραφικός Σϋλλογος Κέρκυρας και κατήγγειλε ακριβώς τα ίδια».
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΛΕΩΝΙΔΑΣ
«Η ΣΦΑΓΗ ΕΠΕΤΑΙ…»
«Η «Σφαγή» έπεται. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη γιατί βρισκόμαστε σε μια «ιστορική» στιγμή. Ουσιαστικά το κίνημά μας όλα αυτά τα χρόνια έχει κρατήσει «Θερμοπύλες» και ήδη μεγάλη βάση της ελληνικής κοινωνίας γνωρίζει πάρα πολύ καλά από όλες τις αποκαλύψεις μας και την θεωρητική δουλειά που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια το τι παίζει με το τραπεζικό σύστημα» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «…όλο αυτό έχει δημιουργήσει ήδη ένα κεκτημένο ενός κόσμου που ξέρει τι γίνεται και είναι έτοιμος να αντιδράσει. Θα συμβούν μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις. Συνεπώς αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ δύσκολο σημείο και θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος αν εφαρμόσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αρχίσουν να χάνονται σπίτια. Να πούμε ότι τα σπίτια θα χάνονται εν ριπή οφθαλμού. Η κατάσχεση, ο πλειστηριασμός και η έξωση θα γίνονται μέσα σε 15 μέρες σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Συνεπώς σκεφτείτε τι έχει να γίνει…»

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΕΣΑΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…»
Από την πλευρά του τώρα ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης κ. Χρήστος Τερζίδης αναφέρει ότι «εμείς ξεκινήσαμε από το προηγούμενο έτος την αποχή από τους «παραδοσιακούς» πλειστηριασμούς. Ο λόγος βεβαίως ήταν αφενός (κυρίως όμως) να υπάρξει μια ομαλότητα και μια ευταξία κατά την διενέργειά τους, πράγμα που δεν φρόντισε η αρμόδια πολιτεία να το διασφαλίσει και της δώσαμε τον χρόνο για να δει πως θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα είχαμε ζητήσει από την Κυβέρνηση να λάβει θέση στο μεγάλο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και να νομοθετήσει σχετικά. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε από τον περσινό Οκτώβριο την αποχή μας από τους πλειστηριασμούς, θέτοντας αυτά τα δύο ζητήματα. Δώσαμε τον χρόνο τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν σχετικά. Δεν έγινε τίποτα όλο αυτό το διάστημα που απείχαμε. Ίσα ίσα οχυρώθηκαν πίσω από την δική μας αποχή έχοντας ενδεχομένως και την «πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο». Βλέποντας λοιπόν ότι αυτό εν τέλει δεν έδινε λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα λόγω του ότι η Κυβέρνηση αδρανούσε και δεν έπραττε τίποτα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μοιραία αποφασίσαμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η αποχή μας από τους πλειστηριασμούς. Άλλωστε έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι πλειστηριασμοί δεν είναι μια έκνομη διαδικασία αλλά μια διαδικασία που ίσα ίσα ολοκληρώνει την απονομή της δικαιοσύνης στο αστικό κομμάτι της και δεν είναι όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας που επισπεύδονται από τράπεζες αλλά πολλών κατηγοριών πλειστηριασμοί. Ενδεχομένως και κάποιων που κακόβουλα δεν εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Έχουμε και πλειστηριασμούς εργοστασίων για χρέη προς τους εργαζόμενους που δεν τους έχουν καταβάλλει τα δεδουλευμένα. Συνεπώς δεν μπορούμε γενικώς να αρνηθούμε και μάλιστα εσαεί την διενέργεια των πλειστηριασμών διότι αν αυτή ήταν η επιλογή, θα αρνούμασταν και την απονομή της δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δική μας δουλειά αλλά υπόθεση της συντεταγμένης πολιτείας για να αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Πήραμε θέση συγκεκριμένη εμείς και κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις και αναμένουμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί».
ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
«ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ…»
«Για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τώρα, όλα αυτά που συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις συλλογικότητες να ματαιώνουν τους πλειστηριασμούς, να επιτίθενται κατά των συμβολαιογράφων και να δημιουργούν διαφόρων ειδών επεισόδια, επέσπευσαν κατά την άποψή μου και την διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών» συνεχίζει ο ίδιος, ενώ αναφορικά με τον όγκο των πλειστηριασμών που αναμένεται να γίνουν σημειώνει ότι «έχω και εγώ τον φόβο ότι θα έχουμε μια αυξημένη ροή και έναν αυξημένο όγκο πλειστηριασμών για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί ως γνωστόν έχει διογκωθεί το ιδιωτικό χρέος στην χώρα μας, δεύτερον για το ότι τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών διαρκώς αυξάνονται, τρίτον επειδή υπήρξε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και με την δική μας αποχή κυρίως που δεν διενεργήθηκαν πλειστηριασμοί, τέταρτον υπάρχει μια πίεση (θεωρώ) από τους θεσμούς και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα προς τις ελληνικές για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και για να αυξήσουν την κεφαλαιοποίησή τους, οπότε έχω την αίσθηση ότι πλέον θα προχωρήσουν σε κάποια ροή των υποθέσεών τους και των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς πλειστηριασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις