Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Με αφορμή την δολοφονία Φύσσα…


Με αφορμή την δολοφονία Φύσσα…

Με αφορμή την δολοφονία Φύσσα: Ο φασισμός ως επιλογή του κεφαλαίου και όργανο ιμπεριαλιστικής επιβολής!

H πάλη ενάντια στον Φασισμό,  είναι ταυτόχρονα πάλη ενάντια στον Ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση!

Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης


Ήταν 18 Σεπτέμβρη του 2013 όταν κάθε προσπάθεια του συστήματος για μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή», πέφτει στο κενό. Ο Παύλος δολοφονείται από τις επαγγελματικές μαχαιριές του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, αποδεικνύοντας και σε όσους «δεν ήξεραν» πως η Χρυσή Αυγή μπορεί να μην είναι «σοβαρή», το φαινόμενο όμως του φασισμού ήταν και είναι σοβαρό, επικίνδυνο και μάλιστα επίκαιρο.
Η κοινωνία κέρδισε με τη θυσία του Φύσσα! Κάτι που θα έπρεπε να προϋπάρχει: Η γνώση του τι είναι και πως λειτουργεί ο φασισμός!
«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς, δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας, χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του. Μάνος Χατζιδάκις»
Αλήθεια, υπάρχει κάτι πιο αντιανθρώπινο από τον φασισμό; Δεν υπάρχει και αυτό, το αποδεικνύουν οι εκατόμβες νεκρών του περασμένου αιώνα μέχρι τα σύγχρονα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής και των σημερινών ναζιστικών οργανώσεων. Μόνο τις τελευταίες μέρες, τα στοιχεία που προέκυψαν για τη δομή και την ιδεολογία της ναζιστικής οργάνωσης, αποδεικνύουν πόσο αντιανθρώπινος είναι ο φασισμός σε όλες τις εκδοχές του, μα και πόσο επίκαιρη είναι η πάλη εναντίον του κτήνους!  Πρώην επιστημονικός συνεργάτης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, προκάλεσε ανατριχίλα με αποκαλύψεις του πως στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η εγκαθίδρυση «…Μονοκομματικού κράτους με κατάργηση του Κοινοβουλευτισμού, κατά τα πρότυπα της Ναζιστικής Γερμανίας!» Και αποκάλυψε: «Δεν είχαμε αγκυλωτό σταυρό στα γραφεία, θα ήταν αυτοκτονικό, αλλά ορκιζόμασταν με τη σημαία του Γ’ Ράιχ από πίσω!».
Για την ηγεσία αποκαλύπτει τον Φυρεριστικό χαρακτήρα της, καθώς: «Ο αρχηγός είναι το απόλυτο πρόσωπο, από αυτόν ξεκινούν όλα. Η επιθυμία του είναι επιθυμία του Έθνους. Το πρόσωπο του είναι απαραβίαστο». Ενώ, καταγγέλει πως ήταν σε γνώση της όλες οι παράνομες ενέργειες που αναθέτονταν σε περιθωριακά στοιχεία του “κόμματος”. Τι ανάγκη έχουμε μαρτύρων όταν, τα ομολογούν οι ίδιοι όλα μόνοι τους, όπως στο βίντεο, που μόλις σήμερα βγήκε στην δημοσιότητα και αποτελεί ομολογία του Εθνικοσοσιαλιστικού χαρακτήρα της, από το στόμα του ίδιου του φυρερίσκου της.
Η πάλη όμως ενάντια στον φασισμό είναι επίκαιρη και για έναν ακόμα λόγο: «Ο Φασισμός είναι μια ιστορική φάση όπου μπήκε τώρα ο Καπιταλισμός κι έτσι, είναι κάτι το καινούργιο και παλιό μαζί. Ο Καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια, μονάχα σα Φασισμός κι ο Φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν Καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός!».
Ε! Λοιπόν, γυρίσαμε πάλι στο ίδιο σημείο. Ο Φασισμός δεν είναι ζήτημα τυχάρπαστων συμμοριών, τραμπούκων της νύχτας, μπράβων ή απεργοσπαστών. Ο ακροδεξιός λόγος σήμερα, συμπλέει με τον δυτικό ιμπεριαλισμό σε μια ΕΕ που κάνει πολέμους και μετά υψώνει τείχη για τα θύματα. Το ίδιο και στις ΗΠΑ του Τραμπ. Ο Φασισμός υπάρχει στα αντικομμουνιστικά συνέδρια των χωρών της Βαλτικής και του Βίσενγκραντ, με την υποστήριξη δυνάμεων πάλι της ΕΕ. Ο Παγκόσμιος Ιμπεριαλισμός συμπλέει με τον Φασισμό στην Ουκρανία, όπου τα τάγματα των «καθαρών» Ναζί ελέγχουν το μηχανισμό μιας κυβέρνησης που εφαρμόζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ΔΝΤ, με την απροκάλυπτη υποστήριξη ΕΕ και ΝΑΤΟ. Βρίσκεται στις κολλεγιές Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και στο ξέπλυμα των Ναζί στο Καστελόριζο! Βρίσκεται ακόμα στον νεοφιλελεύθερο κοινωνικό δαρβινισμό που αρθρώνεται από την επίσημη (όχι τάχα… ακραία δεξιά), μόλις εχθές στη ΔΕΘ.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η πάλη ενάντια στον Φασισμό,  δεν μπορεί παρά να είναι ταυτόχρονα πάλη ενάντια στον Ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση και όλους τους παράγοντες εκείνους που του οπλίζουν το χέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις