Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Το… Λονδίνο εκθέτει τον πρωθυπουργό

Το Λονδίνο ως τόπος προορισμού, δημιουργεί προβλήματα στο κυβερνητικό σχήμα. Είτε το επισκέπτεται ο κ. Καμένος για να ψωνίσει και να …
ξεσκάσει στο καζίνο είτε το επισκέπτεται ο κ. Κουρουμπλής την ώρα που γεμίζει μαζούτ ο Σαρωνικός. Για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας το πράγμα διαφέρει.
Υποθέτω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον συμπεριλαμβάνουν στο περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς άσχετα με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως εξελίχτηκε, συμπεριλαμβάνεται στην Αριστερά. Αφού λοιπόν ο κ. Καμένος δεν σχετίζεται με τα περί ηθικού πλεονεκτήματος οι μη πολιτικές δραστηριότητες του στο Λονδίνο τον αφορούν προσωπικά και τον εκθέτουν προσωπικά στην κριτική του Τύπου και της αντιπολίτευσης.
Στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ, που ενδεχομένως διατηρεί κάποια αριστερά αντανακλαστικά, βρίσκεται έτσι κι αλλιώς εκτεθειμένος. Πέραν τούτου πρόκειται για κυβερνητικό εταίρο που δεν μπορεί να τον κουνήσει ο πρωθυπουργός διότι κινδυνεύει να πάει περίπατο η δεδηλωμένη και να ξηλωθεί το πουλόβερ την κυβερνητικής εξουσίας. Με λίγα λόγια ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ και έχει απέναντί του, τα χέρια του δεμένα. Μήπως όμως απέναντί στον κ. Κουρουμπλή τα έχει λυτά;
Ενας υπουργός δηλώνει ότι σκέφτεται να θέσει στην διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του. Το κάνει αυτό προφανώς διότι αισθάνεται εκτεθειμένος με τους χειρισμούς του στο θέμα της ρύπανσης από το «Αγία Ζώνη». Στην συνέχεια παίρνει πίσω την πρόθεση παραίτησης και επιχειρεί να βγει από πάνω κάνοντας μια ολέθρια γκάφα με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Τους προτρέπει να κάνουν μπάνιο στις περιοχές που κινδυνεύουν με μόλυνση! Τον υπουργό διαψεύδουν αμέσως επιστήμονές και συνάδελφοί του στην κυβέρνηση. Αυτός είναι αναγκαίος και ικανός λόγος για να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός.
Κι όμως! Ο κ. Κουρουμπλής παραμένει στην θέση του ευρισκόμενος ολοένα σε δυσχερέστερη θέση να αποκρούσει τις επιθέσεις που του γίνονται από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Απορεί λοιπόν κανείς. Πως ο πρωθυπουργός που έχει γίνει …μάστορας στους επικοινωνιακούς χειρισμούς δεν αποπέμπει ακαριαία τον υπουργό Ναυτιλίας και δεν μπαίνει ο ίδιος μπροστά στην επιχείρηση απορρύπανσης; Η απάντηση είναι πως βρίσκεται σε πολιτική ομηρία από τον υπουργό του. Παραπέμπω σχετικά σε ρεπορτάζ του parapolitika.gr πριν από λίγες μέρες.
Ο κ. Τσίπρας έχει ως κυβερνητικό εταίρο ένα κόμμα, τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» κι έχει ένα κόμμα μέσα στο κόμμα του, τους από το ΠΑΣΟΚ προερχόμενους. Αυτό το κόμμα έχει μεγαλύτερη σημασία τώρα από αυτή που του έδινε ο πρωθυπουργός όταν προσχωρούσε στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που τα εκλογικά ποσοστά καθιζάνουν και η λεγόμενη Κεντροαριστερά επιχειρεί να αναδιοργανωθεί δεν είναι ώρα να κακοκαρδίσει τους παλιούς παπαντρεϊκούς που με τόσο κόπο προσπαθεί να προσεταιριστεί. Ο κ. Κουρουμπλής που έχει χρόνια εξασκηθεί στην μικροπολιτική τα ξέρει αυτά τα κόλπα προτού τα μάθουν τόσο καλά ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του.
Η αποπομπή του κ. Κουρουμπλή θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τονωθεί το πρωθυπουργικό profile και να εκτονωθούν οι αντιδράσεις για την ρύπανση στον Σαρωνικό. Ο πρωθυπουργός δεν την αξιοποίησε διότι τελεί υπό ομηρεία. Ο κ. Καμένος έχει εθνικές και εκκλησιαστικές ευαισθησίες που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τις ξεπεράσει και ο κ. Κουρουμπλής έχει πέρασμα στους παλιούς παπαντρεϊκούς και μαζεύει ψήφους. Ψήφους που θα φανούν απαραίτητες αύριο-μεθαύριο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει σε υπολογίσιμα εκλογικά ποσοστά ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Κάπως έτσι, Καμένος και Κουρουμπλής μπορούν να απουσιάζουν στο Λονδίνο χωρίς να λογοδοτούν και χωρίς να ελέγχονται από τον πρωθυπουργό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις