Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ανατροπή ! Ποια χώρα αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ ; Οδεύει προς Ρωσία ;

«ΟΧΙ» στην ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ από τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που δήλωσε ότι «η Σερβία δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία και θέλει να έχει τη δική της απόφαση για την ανάπτυξη του στρατού της».

Ο Βούτσιτς δεν έκρυψε το γεγονός ότι έχει δεχτεί τρομακτικές πιέσεις από τον δυτικό συνασπισμό να εντάξει την χώρα του στη Συμμαχία, γεγονός που εξέφρασε κατά τη συνάντησή του στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Ο ίδιος ζήτησε την κατανόηση της χώρας του και είπε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν πρέπει να πιέζει τη Σερβία για ένταξη στη Συμμαχία».
«Είναι σημαντικό ότι η ίδια η Σερβία δεν είναι αρμόδια μόνο για την αύξηση των μισθών του στρατού και της αστυνομίας, αλλά και για να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στέγασης των στρατιωτών και των αστυνομικών της», είπε ο Βούτσιτς.
Όπως φαίνεται, η πίεση των ΗΠΑ σε όλες τις βαλκανικές χώρες για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να αποκολληθούν από το «άρμα» της Ρωσίας έχει γίνει πιο έντονη τους τελευταίους μήνες και η Σερβία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της πίεσης, καθώς θεωρείται ως «υπερβολικά προσκείμενη» στην ρωσική σφαίρα επιρροής. Αυτό εξέφρασε και ο Αμερικανός γερουστιαστής Ρον Τζόνσον, ο οποίος ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η ρωσική επιρροή στη Σερβία «πρέπει να μειωθεί», αναφερόμενος στην παρασκηνιακή ισχύ του ρωσικού ανθρωπιστικού κέντρου στην πόλη Νις που δρα ως το «μακρύ χέρι» της Μόσχας στην χώρα.
Οι έμμεσες κατηγορίες του Αμερικανού γερουσιαστή δεν έμειναν χωρίς απάντηση από την πλευρά του Σέρβου προέδρου, ο οποίος δήλωσε ότι «ο γερουσιαστής είπε ό, τι μπορεί να ακούσει ένας Αμερικανός, δηλαδή, θέλει το ρωσικό κέντρο στη Νις να έχει διπλωματική δομή και ότι δεν θέλει την παρουσία των Ρώσων, όπως, δηλαδή, ο κάθε Ρώσος δεν θέλει να βλέπει τη Σερβία στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Σερβία είναι μία χώρα που παίρνει τις δικές της αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις