Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

‘Ήταν μια δοκιμή.’ Πολιτικός αναλυτής για το βομβαρδισμό από την αντιπολίτευση στη Συρία

© RIA Novosti / Mikhail Alaeddin Οι στρατιώτες του στρατού της Συρίας δίπλα στον Ευφράτη ποταμό  κοντά στην πόλη Deir ez Zor. 18 Σεπτεμβρίου 2017
Η Ρωσία προειδοποίησε σθεναρά τις ΗΠΑ για το απαράδεκτο του βομβαρδισμού από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία.  Στο ραδιόφωνο του Sputnik, η πολιτικός
επιστήμονας Karine Gevorgyan εξέφρασε την άποψη ότι ο στρατός των ΗΠΑ θέλει να ορίσει μια κόκκινη γραμμή για τον εαυτό του.

Ο  εκπρόσωπος της Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στο Κατάρ είπε  σε σκληρή μορφή ότι θα σταματήσουν οι  προσπάθειες  του βομβαρδισμού των  περιοχών όπου βρίσκονται οι μαχητές των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDS). Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, ο στρατηγός -ς Ιγκόρ Κονασένκοφ.  Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σημεία πυροδότησης θα κατασταλούν με  όλα τα διαθέσιμα μέσα καταστροφής.
Την παραμονή τα  κυβερνητικά  στρατεύματα  πυροβολήθηκαν  δύο φορές από περιοχές όπου είναι οι θέσεις στρατιωτών των ΗΠΑ και μαχητών των Συμαχικών Δημοκρατικών δυνάμεων  SDS, που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Κονασένκοφ δήλωσε επίσης ότι οι αγωνιστές των ‘Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων’ εντάσσονται ελεύθερα  στην ομάδα του ISIS * στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Deir ez Zor.
Στο Radio Sputnik πολιτικός επιστήμονας,  ανατολίτρια Karine Gevorgyan υποστήριξε  ότι ο στρατός των ΗΠΑ ήθελε να δοκιμάσει  την αντίδραση του Ρωσικού  Υπουργείου Άμυνας.
‘Ήταν μια δοκιμή. Οι Αμερικανοί θέλουν να καθορίσουν πού είναι η «κόκκινη γραμμή», πώς θα απαντήσουμε – σκληρά ή όχι.  Είτε λέμε ‘μην πυροβολείτε πια’ ή θα δώσουμε  μια σκληρή απάντηση: ‘Εμείς θα καταφέρουμε με κάθε τρόπο να πετύχουμε  τους στόχους μας’. Οι Αμερικανοί ελπίζουν ότι θα ενεργήσουμε παράλογα ‘, δήλωσε  η πολιτικός.
Κατά τη γνώμη της, εξακολουθεί να είναι δυνατόν να περιμένουμε από τις ΗΠΑ και  άλλα ‘μπαστούνια στους τροχούς’.
‘Και όχι απαραίτητα – για το ζήτημα της Συρίας.  Εξάλλου, έχουμε μια ευρεία γκάμα «αλληλεπίδρασης» με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σκεφτείτε τη σύλληψη της διπλωματικής ιδιοκτησίας μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το σχέδιο Nord Stream-2, το οποίο εμποδίζεται, όχι χωρίς πίεση από τους Αμερικανούς κ.ο.κ. Δηλαδή, δεν θα ενεργούν κατ ‘ανάγκη εδώ (στη Συρία – Ed.) Με παρόμοιο τρόπο, ‘- κατέληξε η  Karine Gevorgyan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις