Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Με αυτή την σημαία οι Κούρδοι πανηγυρίζουν τον… διαμελισμό της Τουρκίας

Χιλιάδες Κούρδοι κάτοικοι της Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν για το σαρωτικό «ΝΑΙ» υπέρ της
ανεξαρτησίας στο δημοψήφισμα, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για τον διαμελισμό της Τουρκίας.
Το κράτος των Κούρδων βρίσκεται προ των πυλών και σίγουρα και σίγουρα η ξεφνική επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας, Β.Πούτιν στην Άγκυρα την Πέμπτη, γίνεται, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονική συγκυρία.
Οι Κούρδοι πάντως δεν κρατούσαν ρωσικές σημαίες, αλλά ισραηλινές, μιας και το Ισραήλ είναι το μοναδικό κράτος που επίσημα υποστήριξε τόσο τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος όσο και την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται εκτενώς με τις εικόνες των Κούρδων να πανηγυρίζουν με εβραϊκές σημαίες.
Σύμφωνα με την «Daily Sabah», «ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ήταν ο μόνος ηγέτης της περιοχής που επιδοκίμασε το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα ενώ Τουρκία, Ιράκ και Ιράν εναντιώθηκαν, επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην περιοχή και να διχοτομήσει το Ιράκ, με την ιρακινή κυβέρνηση να το αποκαλεί αντισυνταγματικό».
Στην Άγκυρα γνωρίζουν πως ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν, πέρα από τα τουρκικά εδάφη, τα οποία θα αποκόψει, θα αντικαταστήσει την Τουρκία -αργά ή γρήγορα- στον γεωπολιτικό ρόλο που έχει στην περιοχή. Πέραν τούτου θα ξεκινήσει ο διαμελισμός της Τουρκίας, καθώς χώρες όπως πχ. η Αρμενία θα ζητήσουν και πίσω τα εδάφη τους.
Για την Ελλάδα δεν γίνεται λόγος καθώς εμείς δεχόμαστε μόνο να δίνουμε και όχι να παίρνουμε πίσω.
Γενικά όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή την στιγμή προοιωνίζουν σημαντικές αλλαγές σε  στρατηγικό πεδίο στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.
Δείτε τις φωτογραφίες με Κούρδους να πανηγυρίζουν με εβραϊκές σημαίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις