Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Bloomberg: Κακή είδηση για τη Μέι η «πύρρειος νίκη» της Μέρκελ

Η «πύρρειος νίκη» της Αγκελα Μέρκελ είναι κακή είδηση για τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία ευελπιστούσε ότι θα καταφέρει να εμπλέξει την κ. Μέρκελ στις
συνομιλίες για το Brexit και να βοηθήσει στο «ξεκλείδωμα» των διαπραγματεύσεων.
Πρώτον, η καγκελάριος Μέρκελ θα είναι απασχολημένη με τη συγκρότηση ενός πολύπλοκου τριμερούς συνασπισμού. Πιο απλά, εάν το Brexit δεν ήταν βασική προτεραιότητα πριν από τις εκλογές, θα είναι ακόμη λιγότερο τώρα.
«Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν θα κάνει καθόλου πιο εύκολες τις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας για το Brexit, αφού η Μέρκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να δείξουν – περισσότερο από ποτέ – ότι είναι καλύτερο να είσαι μέσα στο κλαμπ παρά εκτός», σχολιάζει ο Fabian Zuleeg, στέλεχος του European Policy Centre των Βρυξελλών.
«Το Brexit δεν ήταν θέμα κατά την προεκλογική εκστρατεία και θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ως θέμα, καθώς το Βερολίνο θα είναι απασχολημένο με τη στήριξη των μεταρρυθμιστικών σχεδίων της Μέρκελ για την Ευρωζώνη απέναντι στο AfD και με την προσοχή όλων στραμμένη στο θέμα της μετανάστευσης», υποστηρίζει ο Carsten Nickel, διευθύνων σύμβουλος της Teneo Intelligence.
«Αν μη τι άλλο, το AfD, με το 13% σχεδόν που πήρε, θα λειτουργήσει ως “καμπανάκι” για να μην αφήσουν τους υπέρμαχους του Brexit να ξεφύγουν υπερβολικά εύκολα», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις