Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Μαθήματα «Ιστορίας» από το ΒΒC: Γυρνάει σειρά για την Τροία και οι πρωταγωνιστές είναι όλοι μαύροι!

Tο BBC για να γυρίσει σειρά για μυθικούς Έλληνες ήρωες και θεούς επέλεξε εκπροσώπους της μαύρης φυλής και ας μιλάει ο Όμηρος για ξανθούς και γαλανομάτες!

Η επιλογή τριών από  τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς, των οποίων  δεν αμφισβητείται το ταλέντο, θεωρείται άσχετη με τους υποδυόμενους χαρακτήρες.
Είναι σα να βάλουν έναν Κινέζο ηθοποιό να υποδυθεί τον Περικλή ή έναν Αγγλοσάξωνα τον... Κομφούκιο! 
Ιδού ο Αχιλλέας
Ιδού ο φίλος του , Πάτροκλος
και ο θεός Δίας
Είναι όλοι έγχρωμοι Αφρικανοί και παίζουν στην τηλεοπτική σειρά ονομάζεται Troy: Fall of a City (Τροία: Η πτώση μιας πόλης) που χρηματοδοτείται από το BBC ,θα προβληθεί στην τηλεόραση και θα ολοκληρωθεί σε 8 επεισόδια.
Από τους παραγωγούς, η σειρά, περιγράφεται ως μια επική ιστορία αγάπης, εκδίκησης, ίντριγκας και αιματοχυσίας με φόντο τον πόλεμο των Ελλήνων με την Τροία ενώ στο επίκεντρο θα βρίσκεται η κατάρρευση της οικογένειας του Πριάμου
Το σενάριο ξεκινά με την γέννηση του Πάρη και την προφητεία σύμφωνα με την οποία θα ευθυνόταν για το τέλος της γενέτειράς του, της μυθικής πόλης της Τροίας.
Οι γονείς του Πρίαμος και Εκάβη έπρεπε να αποφασίσουν αν θα τον εγκαταλείψουν στους λύκους ή θα τον σώσουν, ρισκάροντας το βασίλειο. Εν συνεχεία η ιστορία εξελίσσεται με την απόφαση του νεαρού Πάρη να δώσει το μήλο της Έριδος στην Αφροδίτη, τον έρωτά του για την Ελένη, την αρπαγή της και την εξέλιξη της ιστορίας με την  εκστρατεία των Ελλήνων εναντίον των Τρώων.
Τώρα προφανώς στο ΒΒC έχουν δικό τους τρόπο να βλέπουν «Ιστορία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις