Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

EΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.... Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους ζει! Έστειλε HXHTIKO MHNYMA

Ένα ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, δημοσιεύτηκε σήμερα σε ένα προπαγανδιστικό μέσο που συνδέεται με την
τζιχαντιστική οργάνωση, σε μια πρώτη εμφάνιση του Μπαγκντάντι έπειτα από έναν χρόνο.

Η ημερομηνία ηχογράφησης του 46λεπτου ηχητικού αποσπάσματος που αναρτήθηκε στο μέσο Al Furqan δεν κατέστη σαφής.

Ο Μπαγκντάντι ακούγεται να καλεί τους μαχητές της οργάνωσης να «αντισταθούν» στους εχθρούς τους σε όλα τα μέτωπα στη Συρία και το Ιράκ. Παράλληλα κάνει αναφορές στις απειλές της Βόρειας Κορέας ενάντια στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Το απόσπασμα δημοσιεύτηκε εν μέσω μιας αυξανόμενης φημολογίας για την τύχη του Μπαγκντάντι, η τελευταία ηχογραφημένη ομιλία του οποίου δημοσιεύτηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της μάχης της Μοσούλης, όταν και κάλεσε τους πιστούς της οργάνωσης να πολεμήσουν τους «άπιστους» και να «χύσουν ποτάμια αίματος».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει τον θάνατο του ηγέτη του ΙΚ την επομένη της ανακήρυξης από το Ιράκ της νίκης του στη Μοσούλη απέναντι στην τζιχαντιστική οργάνωση. Ωστόσο είχε αναφέρει πως αγνοεί το πού, το πότε ή υπό οποίες περιστάσεις συνέβη ο φερόμενος θάνατος του ηγέτη του ΙΚ.

Ο ρωσικός στρατός είχε επίσης ανακοινώσει στις 22 Ιουνίου ότι «κατά πάσα πιθανότητα» είχε σκοτώσει τον Μπαγκντάντι στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στα τέλη Μαΐου κοντά στην Ράκα στη Συρία. Το Κρεμλίνο, εντούτοις, είχε τόνισει ότι έχει στη διάθεσή του «αντικρουόμενες» πληροφορίες για τον θάνατο του επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε στα τέλη Ιουλίου ότι υποθέτει πως ο Μπαγκντάντι είναι ζωντανός

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν ελέγχους για να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα του ηχητικού μηνύματος όπου φέρεται να ακούγεται η φωνή του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα, όμως, όπως επισήμαναν, δεν έχουν λόγους να αμφισβητούν τη γνησιότητά του.

«Ενημερωθήκαμε για το ηχητικό απόσπασμα που αποδίδεται στον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να το ελέγξουμε. Αν και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητούμε την αυθεντικότητά του, δεν το έχουμε επαληθεύσει προς το παρόν» επισήμανε μια πηγή από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Στο ηχητικό μήνυμα, ο αρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης καλεί τους μαχητές της στη Συρία και το Ιράκ να «αντισταθούν» στους εχθρούς.

«Οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους και οι στρατιώτες τους θα λογοδοτήσουν προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Θεού και (να επιτύχουν) τη νίκη, πρέπει να επιδείξουν υπομονή και να αντισταθούν στους άπιστους σε όποια συμμαχία κι αν ανήκουν» ακούγεται να λέει ο Μπαγκντάντι.

«Θα είμαστε παρόντες, θα προβάλλουμε αντίσταση και θα επιδείξουμε υπομονή (…), δεν θα υποκύψουμε, ακόμα κι αν μας σκοτώσουν, μας φυλακίσουν, παρά τα τραύματά μας».

Ο ίδιος αναφέρεται στις ήττες που έχει υποστεί η οργάνωση και μιλά για «το αίμα που χύθηκε στη Μοσούλη, στη Σύρτη, στη Ράκα, στο Ραμάντι και στη Χάμα».

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε τη λιβυκή πόλη Σύρτη τον Δεκέμβριο του 2016, την ιρακινή πόλη Ραμάντι τον Φεβρουάριο του 2016 και τη Μοσούλη του Ιράκ τον Ιούλιο του 2016.

Ο Μπαγκντάντι καταφέρεται κατά των «άπιστων εθνών, καταρχάς κατά της Αμερικής, της Ρωσίας και του Ιράν» που εξαπολύουν μαζί με τους συμμάχους τους επιθέσεις στο μέτωπο εναντίον των τζιχαντιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις