Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Καταδικάστηκαν οι έξι αλλοδαποί για τα επεισόδια στο λιμάνι της Χίου – Πρόεδρος του δικαστηρίου: «μάθετε επιτέλους να σέβεστε τη χώρα που σας φιλοξενεί».

Μια πολύπλοκη υπόθεση που περιελάμβανε φθορές δημόσιας περιουσίας, εξύβριση και επίθεση σε αστυνομικούς καθώς και δήλωση ψευδών στοιχείων,
κλήθηκε να διαλευκάνει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, που το μεσημέρι της Πέμπτης ασχολήθηκε με την υπόθεση της σύλληψης 6 ατόμων που απασχόλησαν την Αστυνομία τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.
Η υπόθεση εν συντομία 
Η αμφισβήτηση της ανακοίνωσης της Αστυνομίας ήρθε λίγη ώρα αργότερα μετά τη δημοσιοποίηση της στο Politischios, από μερίδα των αλληλέγγυων, που σε σχόλιά τους έκαναν λόγο για διαστρέβλωση των γεγονότων σε βάρος των 6 ατόμων και αλλοίωση της πραγματικότητας. 
Ωστόσο η Δικαιοσύνη μάλλον είχε διαφορετική άποψη που επέβαλλε ποινές από 7 μήνες έως και 3 χρόνια, άλλες με αναστολή και άλλες όχι. 
«Νόμιζα ότι με απήγαγαν…» O κατηγορούμενος ο οποίος ερωτώμενος για ποιο λόγο δεν προέβαλε μεγάλη αντίσταση απάντησε ότι κατάλαβε εξ αρχής ότι πρόκειται για Αστυνομικούς, βλέποντας τις ταυτότητές τους. Ιδιαίτερη ήταν η απάντηση του Αμερικανού κατηγορούμενου, μέλους Μ.Κ.Ο. στη Χίο, που εξέπληξε το Δικαστήριο λέγοντας ότι αυτό που σκέφτηκε ήταν ότι εκείνη τη στιγμή τον απήγαγαν και φοβούμενος για τη ζωή του αντιστάθηκε και έβρισε. 
Ο «χριστιανός» νταής που τελικά ήταν… 
Μουσουλμάνος«Μας είπαν αλλάξτε τα στοιχεία σας» Οι ποινές κατηγορουμένου ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 7 μηνών, χωρίς αναστολή για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής, της αντίστασης, της φθοράς δημόσιας περιουσίας, της απόπειρας σωματικής βλάβης και της πρόκλησης ελαφριάς σωματικής βλάβης.... 



www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις