Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιος θα ΄ναι ο μοναδικός κερδισμένος από την ενοικίαση των Leopard; Η γερμανική KMW!

Οι “ιδέες” και τα “σχέδια” από την Ευρώπη δεν πρέπει υποχρεωτικά να μας γοητεύουν. Ούτε να “καταπίνονται αμάσητα”. Πιθανόν να μην εξυπηρετούν τα δικά μας
συμφέροντα, αλλά συμφέροντα άλλων,όχι μόνο κρατών, αλλά και εταιρειών. Η υπόθεση της ενοικίασης αρμάτων μάχης Leopard από Ισπανία και Ελλάδα για άλλες χώρες, είναι ένα παράδειγμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το Militaire.gr απ΄  όποια πλευρά κι αν δει κάποιος την πρόταση της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Άμυνας, ένας είναι ο κερδισμένος: η γερμανική εταιρεία KMW,κατασκευάστρια των Leopard. Η οποία συμπτωματικά ,μετά από την ολοκλήρωση παραγγελίας για τον Καναδά, δεν έχει εξασφαλίσει κάποιο μεγάλο συμβόλαιο. Η περίπτωση της ενοικίασης Leopard είναι μια πολύ καλή δουλειά. Η αναβάθμιση που προβλέπεται να γίνει στα άρματα μάχης θα τα μετατρέψει σε Leopard 2A7 .Μόνο η KMW και άλλες γερμανικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται μπορούν να κάνουν αυτόν τον εκσυγχρονισμό. Και συνεπώς μόνο αυτές οι εταιρείες θα είναι κερδισμένες.
Όπως επεσήμαναν στο Militaire.gr αξιωματικοί τεθωρακισμένων τίθεται κι ένα ακόμη ζήτημα. Αν τα άρματα μάχης μετατραπούν σε Leopard 2A7 ,είναι απίθανο να πληρώσουμε μόνο ένα εκατομμύριο ανά άρμα όταν θα τελειώσει η περίοδος ενοικίασης. Οι εκτιμήσεις τους λένε ότι το κόστος θα αγγίξει τα 2 εκατομμύρια ευρώ ανά άρμα!
Δεν γνωρίζουμε ποιοι και με ποια λογική βρήκαν ελκυστική την “ευρωπαϊκή πρόταση”. Ίσως να μην είχαν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία.
Ενδεικτικό του γερμανικού ενδιαφέροντος πάντως είναι το γεγονός ότι η KMW ,λένε οι πληροφορίες ,έχει κινητοποιήσεις στην Αθήνα, άνθρωπο που την εκπροσωπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις