Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να ακυρωθεί, γιατί είναι αντισυνταγματικός και συνταξιοκτόνος!


Δημήτρης Στρατούλης: Ο νόμος Κατρούγκαλου πρέπει να ακυρωθεί, γιατί είναι αντισυνταγματικός και συνταξιοκτόνος!

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ της ΛΑΕ και πρώην Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης των συνταξιούχων στο ΣτΕ

 


Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, παραβρέθηκε χθες, εκ μέρους της ΛΑ.Ε, στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων στο ΣτΕ και στο Υπουργείο Εργασίας. Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:
«Ο νόμος 4387/2016, του κυρίου Κατρούγκαλου, είναι κατάφωρα αντισυνταγματικός, γιατί παραβιάζει βασικές συνταγματικές αρχές (της ισότητας, της αναλογικότητας, του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους κλπ). Ταυτόχρονα είναι συνταξιοκτόνος, γιατί αφαιρεί από τους συνταξιούχους ή επιβαρύνει τους ασφαλισμένους συνολικά με 1,6 έως 1,8 δισ. ευρώ ετησίως, οδηγώντας τους στην πλήρη φτωχοποίηση και απελπισία.
Στηρίζουμε και τις σημερινές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων και πιστεύουμε ότι, εάν ενωθούν, ξεσηκωθούν και αγωνιστούν μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν να ακυρώσουν και το νόμο Κατρούγκαλου της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους προηγούμενους σφαγιαστικούς για τις συντάξεις νόμους των παλαιομνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να ανατρέψουν όλα τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν, τα ψηφίζουν ή τα στηρίζουν».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις