Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ... Σάλος με το πρωτοσέλιδο της “Ελεύθερης Ώρας”

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζήτησε ο Κοντονής για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς για βουλευτές που υπερψήφισαν τον νόμο για την ταυτότητα του φύλου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, το σημερινό
πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”, στο οποίο γίνεται αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.
Η εν λόγω εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 “ανώμαλους” – Βουλή-τραβεστί» και με υπότιτλο «Ξύλο στην κάθε αδελφή».

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο

«Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο,  πρωτοσέλιδο της “Ελεύθερης Ώρας”, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν», καταλήγει.
Ελεύθερη Ώρα - εξώφυλλο - Βουλή

Μήνυση κατέθεσε δικηγόρος

Μήνυση για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων υπέβαλε ο δικηγόρος Άγης Τάτσης κατά παντός υπεύθυνου, για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα».
Αφορμή για την μήνυση του δικηγόρου, που κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, είναι όσα αναγράφονται στην εφημερίδα, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την δήλωση μεταβολής φύλου.
Ο μηνυτής υποστηρίζει μεταξύ άλλων, πως το επίμαχο πρωτοσέλιδο προτρέπει στην διάπραξη εγκλημάτων κατά ομοφυλοφίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις