Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

“Δέος και υπερηφάνεια για το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ”! Στα νησιά βγαίνουν στις παραλίες να τον δουν!

Ο πλούς του ΘΩΡΗΚΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ στο Αιγαίο έχει προκαλέσει συγκίνηση, ειδικά στους νησιώτες του Αιγαίου. Όλοι ρωτούν “από που θα περάσει το ΑΒΕΡΩΦ”, για να μπορέσουν να  δουν το θρυλικό πλοίο να πλέει στο Αιγαίο,έστω ρυμουλκούμενο!

Χθες βράδυ στην Άνδρο επικρατούσε κλίμα…παροξυσμού και μόνο στη σκέψη ότι το θρυλικό πλοίο περνά ανοιχτά από τις ακτές του νησιού! Ο δήμαρχος της Άνδρου επικοινώνησε με τον κυβερνήτη του Θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ! Ο ίδιος περιγράφει το κλίμα συγκίνησης μιλώντας στο cyclades24.gr.
Το Θωρηκτό «Αβέρωφ» πλέει στα νερά της Άνδρου έγραψε στο διαδίκτυο ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης!
«Δέος και υπερηφάνεια μας κυριεύει γνωρίζοντας ότι το Θρυλικό πλοίο Αβέρωφ πλέει απόψε στα νερά της Άνδρου ταξιδεύοντας για Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Είναι μεγάλη τιμή και παράλληλα υπερηφάνεια να μιλάς έστω και τηλεφωνικά με τον Κυβερνήτη του Θωρηκτού Αβέρωφ. Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό μου φίλο δημοσιογράφο Δημήτρη Σταυρόπουλο, που είχε την ιδέα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο βρήκε όλα τα στοιχεία από το ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να επικοινωνήσουμε με τον Κυβερνήτη Αρχιπλοίαρχο Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο. Προσπαθήσαμε να βρούμε σκάφος για να επισκεφθούμε από κοντά το πλοίο αλλά δυστυχώς λόγω της προχωρημένης ώρας (22.00) δεν κατέστη δυνατό.
Στην τηλεφωνική μας επικοινωνία διαπιστώσαμε την μεγάλη συγκίνηση του Κυβερνήτη, αφού το πλοίο Θρύλος του Πολεμικού μας ναυτικού πλέει στο Αιγαίο ύστερα από 74 χρόνια. Αντίστοιχη συγκίνηση και υπερηφάνεια νιώσαμε και εμείς κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας με τον Κυβερνήτη, ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι στην επιστροφή, αν το επιτρέπει ο καιρός, θα μας δώσει την ευκαιρία να επισκεφθούμε το πλοίο εν πλω.
Αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί η Άνδρος είναι το πρώτο νησί που χαιρέτησε αυτό τον ιστορικό πλού.
Ενώ το θωρηκτό παρέπλεε τις ακτές μας, ως Δήμαρχος εξέφρασα τα συναισθήματα των συμπατριωτών μου και ευχήθηκα καλό ταξίδι και πάντα η γαλανόλευκή του να κυματίζει στο Αιγαίο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Θωρηκτό Αβέρωφ πλέει στα νερά του Αιγαίου και λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξε ένας ευπατρίδης, Μεγάλος Ανδριώτης ευεργέτης, ο οποίος χρηματοδότησε όλη την επισκευή του, ο αείμνηστος Αλέξανδρος Γουλανδρής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις